Његова мајка, која се срушила када је сазнала за синовљеву смрт, криви државу што није заштитила њеног сина и што је дозволила да буде убијен, тражећи као успомену на њега идентификацију и кажњавање убице.

Отац Михалиса пребачен је јуче у болницу Тхриасио где је збринут на кардиолошкој клиници након што се осетио веома лоше и остаће под надзором из превентивних разлога, док је мајка отпуштена из болнице "Црвени крст".

Отказани сви спортски и културни догађаји

ПАЕ АЕК је објавио дан и време сахране, док је општина Елефсина саопштила да се ниједан спортски или културни догађај неће одржавати у граду до сахране Михалиса Кацуриса.

Како је наведено у саопштењу Општине Елефсина: "Као знак жалости за неправедни губитак нашег суграђанина Михалиса Кацуриса и до његове сахране, ниједан спортски или културни догађај неће се одржавати унутар граница наше општине. Изражавамо нашу најдубљу тугу и саучешће његовој породици и стојимо уз њих у овом трагичном тренутку. Сретан пут, Михалисе..."

Жеља Михалисове породице

У својој поруци, породица Михалиса наводи: "Наш Михалис био је осетљиво, доброћудно дете које је несебично помагало у пожарима, помагао бескућницима и имао велику веру у Бога. Зато је његова породица одлучила да уместо венаца, донације треба дати за малу децу, у корист Удружења "ЕЛПИДА - Удружење пријатеља деце оболеле од рака" у знак сећања на нашег покојника.

Елфасина тугује

У међувремену, туга, бол и бес изазвани су крвавим сукобом навијачког насиља између хрватских и грчких хулигана који су деловали попут обученог јуришног батаљона у понедељак увече када су убили Михалиса. Велика страст Михалиса била је АЕК. Његова лудост и љубав према Дикефалосу били су познати, рећи ће они који су га познавали, али без екстрема и проблема.

Волео је свој тим, трошио је новац и чим је имао прилику, сео је на бицикл, обучен у жуто и црно и јурио из Елфасине до стадиона да би уживао у утакмицама, славио на трибинама и седео у окупљањима свог тима, у друштву својих драгих навијача-пријатеља. Имају само речи хвале за Михалиса јер је те вечери дошао из Елефсине како би купио карту за утакмицу свог тима против Динама из Загреба која је требало да се одигра у понедељак увече. Нико није очекивао да ће Михалис издахнути неколико сати касније, избоден и умирући од крварења.

Пријатељи породице Кацурис говорили су о Михалисовом моралу и личности, док је градоначелник Елфасине, Аргрис Оикономоу, пријатељ породице, говорио о младићу који је обожавао свој тим.

- Познајем породицу Кацурис већ много година, јер његов отац ради у нашој општини и имао сам срећу и задовољство да упознам Михалиса. Био је одличан младић, озбиљан човек који је волео свој тим, АЕК, без екстрема и посебних проблема. Био је младић који је отишао да гледа свој тим и никада се није вратио кући. Његови родитељи су сломљени, а његова мајка колико знам и даље се лечи у Црвеном крсту. Ми смо уз породицу, припремамо се за сахрану како бисмо поштовали успомену на њега - рекао је господин Оикономоу за прототхема.гр.

У фокусу истраге 5 хулигана

Сведочење за сведочењем, снимци са надзорних камера, сазнања, свакодневне нове информације и истрага у случају смрти навијача АЕК-а Михалиса Кацурис у Атини је довела до пет главних осумњичених за смрт овог младића - у питању су Хрват, Албанац и тројица Грка. Нагласак, наравно, стављен је на потрагу за особом која је задала смртоносни ударац.

Како пишу грчки медији, истраге власти су довеле до пет главних осумњичених. То су Хрват, Албанац и тројица Грка. Албански и хрватски држављанин, приликом њиховог хапшења, имали су преклопне ножеве са крвљу на себи и одмах су одвојени од осталих ухапшених, као осумњичени за убиство. Двојица Грка су организовани навијачи грчког тима и имају тешке кривичне досијее.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир, Блиц, Прототхема)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".