Ida je vrlo poznata pevačica koja ima zavidnu karijeru. Ona je na svom Instagram profilu postavila vrlo interesantno pitanje, a to je da li roditelji trebaju primenjivati udarce u vaspitanju dece? 

- Udarite li koji put svoje dete? Ovo je tabu tema na našim prostorima, premalo se piše i razmišlja o tome. Koji put se triska/šamar/šiba smatra delom 'tradicije'. I nas su lupali, pa šta nam fali? Jako je teško biti roditelj, često plešemo po rubu živaca. I ja sam mislila da ću biti kul mama čarobnica, a postala sam dosadna mama smaračica. Ali šta dete uči iz udarca svog roditelja? - zapitala se pevačica, pa dodala:

 

 

- Da je nasilje normalno i da je to legitimna forma odnosa. Takav odnos će i samo ponavljati u svom okruženju sa slabijima od sebe. da veći i jači imaju pravo na nasilje. Pognuće glavu pred svakim ko je fizički jači ili hijerarhijski na višoj poziciji. Da je nezaštićeno. Roditelji i dom znače sigurnost svakom detetu. Nasiljem gubi svoj "safe place". Da nije dovoljno vredno. I najvažnije, deca koju tučemo nikada nas neće prestati voleti. Oni nas vole beskonačno i bezuslovno, ali će manje voleti sebe i to je ono najpogubnije. Želimo li to svom detetu? Probajmo bolje - zaključila je Ida Prester na društvenoj mreži Instagram, uz fotografiju sa svojim sinom. 

Posle ove objave, podigla se prašina na društvenim mrežama i brojni roditelji su počeli da dele svoje iskustvo u vezi vaspitanja: 

Podsećanja radi, pevačica uživa u skladnom braku sa Ivanom Peševskim sa kojim ima dva sina, Roka i Ria. Oni su svoj život adaptirali na realaciji Beograd- Zagreb. 

BONUS VIDEO: