Državna agencija za istrage i zaštitu, SIPA, uhapsila ga je, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog kontaktiranja s pripadnicima radikalnih struktura tzv. Islamske države i planiranje terorističkog napada na islamska bogomolju u Bosni i Hercegovini.

DŽevad Galijašević, stručnjak za bezbednost, komentarisao je za Kurir ovo hapšenje.

- Svako mora podržati preventivne akcije bezbednosnih agencija. Preventivna akcija je nešto najvažnije i najkorisnije što se može uraditi. Javnost nekada nije ni svesna posledica određenog terorističkog akta. Naročito je bitno kada se preventivno akcijom šalje poruka o efikasnom delovanju bezbednosnih agencija i nadzoru koji se konstantno obavlja prema određenim licima - rekao je Galijašević i dodao:

- Mirzo Kapić nije nepoznato ime. On je osoba koja je više puta hapšena, 2014. godine u poznatoj operaciji Damask. On je uhapšen sa 18 drugih lica i na kraju je njih 12 procesuirano. Podignuta je optužnica protiv njih 2015. godine, a 2017. godine je osuđen zbog veza sa terorističkim grupama i odlaskom na sirijska ratišta.

Podsetimo, u širokoj policijskoj operaciji pod nazivom "Damask" u Bosni i Hercegovini 2014. godine uhapšeno je 18 osoba koje se povezuju sa finansiranjem, organizacijom i regrutacijom državljana Bosne i Hercegovine za odlazak u Siriju i Irak.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU: Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".