Kapića su pripadnici SIPA uhapsili zbog kontaktiranja sa pripadnicima Islamske države i planiranje terorističkog napada na islamski verski objekat u BiH.

Nakon saslušanja određen mu je pritvor.

Tereti se da je proteklog meseca putem mobilnog telefona i kompjutera, koristeći aplikacije za komunikaciju, ostvarivao kontakt sa osobama koje podržavaju Islamsku državu i tokom prepiske izrazio želju da izvrši napad eksplozivom na jednu džamiju u BiH krajem jula.

Navodno je tražio smernice za proizvodnju eksplozivne naprave sa detonatorom putem mobilnog telefona i izrazio želju da napadne učenjake Islamske zajednice koji objavljuju proglase protiv mudžahedina i koji prijavljuju pristalice radikalnih pokreta i Islamske države agencijama za sprovođenje zakona u BiH.

Foto: AP

 

Teroristički napad je sprečen akcijom SIPA i Tužilaštva BiH, a prilikom pretresa zaplenjeni su elektronski uređaji koje je koristio osumnjičeni i koji će biti predmet detaljnog veštačenja.

Kapić, koji je rodom iz Banjaluke, ranije je osuđivan za kazneno delo povezano sa terorizmom i boravkom na stranim ratištima.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU: Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

(Avaz)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".