Reč je o drugoj federalnoj optužnici koju je Smit podigao protiv Trampa, prenosi Foks njuz.

Optužnica se sastoji iz četiri tačke u kojima se Tramp optužuje za zaveru za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

U optužnici se dodaje da je Tramp imao i šest saučesnika, ali nisu navedena njihova imena.

Bivši američki predsednik je pozvan da se pojavi pred federalnim sudom za prekršaje u Vašingtonu u četvrtak, a očekuje se da će sudija u tom slučaju biti Moksila A Upađaja.

Foto: Tanjug/AP

 

Trampov tim: "Nova optužnica pokušaj mešanja u predsedničke izbore"

Podizanje nove optužnice protiv Donalda Trampa predstavlja "patetični pokušaj zločinačke porodice Bajden" i njihovog ministarstva pravde da se umešaju u predsedničke izbore 2024. godine, saopšteno je iz Trampovog tima.

- Progon predsednika Trampa i njegovih pristalica podseća na nacističku Nemačku 1930-ih govina, bivši Sovjetski Savez i druge autoritarne, diktatorske režime - navodi se u saopštenju Trampovog tima.

Dodaje se da je Tramp uvek poštovao zakon i američki ustav, "uz savete mnogih vrhunskih advokata".

- Ovaj neamerički lov na veštice će propasti i predsednik Tramp će ponovo biti u Beloj kući kako bi mogao da spase našu zemlju od zloupotrebe, nekompetentnosti i korupcije koja teče kroz vene naše zemlje na nivoima koji nikada ranije nisu viđeni - poručuju se u reagovanju tima bivšeg predsednika SAD.

Podsetimo, prva optužnica protiv Trampa je podginuta u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće, a pre toga je velika porota Menhetna podigla optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru.

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".