Vatrogasci su na pojedinim mestima morali da intervenišu. U Ilirskoj Bistrici besneo je tornado, a na Bledu drvo je palo na turistički voz.

Nešto posle 20 časova u Ilirskoj Bistrici razvio se tornado, saopštio je Slovenačka meteorološka služba ARSO.

 

 

- Uočava se relativno širok vrtlog u kome se nalaze i veoma jaki, ali mali vrtlozi prečnika svega nekoliko metara. Na sreću, pojava je trajala svega nekoliko minuta. Brojne intervencije u poslednjih sat vremena na području Ilirske Bistrice ukazuje na priličnu štetu - dodaje ARSO.

Brzina vetra bila je preko 100 kilometara na čas, a tornado je besneo u okolini naseljenog mesta, pa bi moglo da dođe do veće materijalne štete. Na stanici Koseze kod Ilirske Bistrice najjači izmeren udar vetra iznosio je čak 107 kilometara na čas.

 

 

Ponegde obilne padavine praćene su jakim vetrom, u Rogaškoj Slatini je u poslednjih sat vremena izmeren udar vetra brzine 53 kilometra na čas.

Zbog nevremena, vatrogasci su intervenisali i u nekoliko opština, između ostalih u pomoć su pritekli i na Bledu, Tržiču, Radovljici Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini, Dupleku i Murskoj Soboti.

U Gorenjskoj je besnelo jako nevreme. Na Bledu kod hotela Toplice na turistički voz, u kome su pored vozača bila četiri putnika, palo je drvo. Na sreću, niko nije povređen, javila je TV Slovenija.

BONUS VIDEO: