- Pozvao nas je prvo jedan čovek, koji nam je, da kažem, dao dojavu da je viđen u Nišu, ali sve do policijskih informacija nismo mogli da se radujemo. David je dobro, stigao je kući, išao sam po njega u policijsku stanicu u Nišu - počinje priču za "Blic" Davidov otac, Asan.

Pokupili ga kod Ušća - tada je nastao pakao

Kako je ispričao otac pronađenog dečaka, drama je počela kada je David otišao iz dvorišta i uputio se ka Ušću. Tada je naišao na grupu vršnjaka koji su ga, navodno, naterali da pođe sa njima u Niš. A razlog je bio zastrašujuć...

- Rekao mi je da su ga pokupili ti dečaci, kao i njihovi roditelji, uz pretnje da ako ne bude išao da prosi, da će ga prebiti. U Niš je, valjda, ćerka te porodice udata, pa su tamo otišli. Ne znam kako su se prevezli, verovatno autobusom. Jedan je mlađi od Davida, a ovi drugi, ne znam, krupniji su od njega, pa ne znam koliko godina imaju. Znao ih je iz grada, sreo ih je nekoliko puta - kaže Asan.

Nije poznato posle koliko dana je David, po izlasku iz dvorišta na Bežanijskoj kosi, završio na niškim ulicama.

"Nikada nije odlazio, a da se ne javi"

- Nikada nije bio problematično dete, niti je čak odlazio van Beograda. Tu malo do Zelenog venca, do Ušća. Strašno je bilo ovih devet dana kada nijednu informaciju o njemu nismo imali. Ranije bi se desilo da malo ode do grada, ali uvek se javi, snađe se da pozajmi telefon i da nas nazove. Najvažnije je da je on sada dobro i da je sa nama. Naučio je lekciju, hvala Bogu - zaključio je Asan.

Pakao kroz koji je prošla ova porodica, završen je srećnim krajem.

David i Asan treba da odu u policiju u Beogradu, kako bi dali izjavu o nemilom događaju koji je celu Srbiju digao na noge. Dečak je i dalje uplašen, umoran, ali je dao obećanje ocu da im slične odlaske u grad više neće priređivati.

BONUS VIDEO: