- Позвао нас је прво један човек, који нам је, да кажем, дао дојаву да је виђен у Нишу, али све до полицијских информација нисмо могли да се радујемо. Давид је добро, стигао је кући, ишао сам по њега у полицијску станицу у Нишу - почиње причу за "Блиц" Давидов отац, Асан.

Покупили га код Ушћа - тада је настао пакао

Како је испричао отац пронађеног дечака, драма је почела када је Давид отишао из дворишта и упутио се ка Ушћу. Тада је наишао на групу вршњака који су га, наводно, натерали да пође са њима у Ниш. А разлог је био застрашујућ...

- Рекао ми је да су га покупили ти дечаци, као и њихови родитељи, уз претње да ако не буде ишао да проси, да ће га пребити. У Ниш је, ваљда, ћерка те породице удата, па су тамо отишли. Не знам како су се превезли, вероватно аутобусом. Један је млађи од Давида, а ови други, не знам, крупнији су од њега, па не знам колико година имају. Знао их је из града, срео их је неколико пута - каже Асан.

Није познато после колико дана је Давид, по изласку из дворишта на Бежанијској коси, завршио на нишким улицама.

"Никада није одлазио, а да се не јави"

- Никада није био проблематично дете, нити је чак одлазио ван Београда. Ту мало до Зеленог венца, до Ушћа. Страшно је било ових девет дана када ниједну информацију о њему нисмо имали. Раније би се десило да мало оде до града, али увек се јави, снађе се да позајми телефон и да нас назове. Најважније је да је он сада добро и да је са нама. Научио је лекцију, хвала Богу - закључио је Асан.

Пакао кроз који је прошла ова породица, завршен је срећним крајем.

Давид и Асан треба да оду у полицију у Београду, како би дали изјаву о немилом догађају који је целу Србију дигао на ноге. Дечак је и даље уплашен, уморан, али је дао обећање оцу да им сличне одласке у град више неће приређивати.

БОНУС ВИДЕО: