Kako saznajemo, Bojan T. je policajac i nije bio na dužnosti, pošto se već jedno vreme nalazi na bolovanju. Napadač, koji je imao fantomku, nakon pucnjave je, prema rečima očevidaca, pobegao u pravcu stadiona Crvene zvezde. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su raspisali akciju "Vihor" i krenuli u potragu za pucačem.

Dva sata nakon pucnjave, nedaleko od mesta napada, policija je pronašla i privela muškarca koji je, sumnja se, sedeo za stolom sa ranjenim policajcem. Prema informacijama koje smo dobili, utvrđuje se da li je reč o čoveku koji je ispalio hice ili o osobi koja ima bliža saznanja o napadaču i motivima oružanog napada.

Prema nezvaničnim informacijama, Bojan T. je u restoranu sedeo sa osumnjičenim i još nekoliko osoba. U jednom momentu, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, došlo je do rasprave između njih. Nakon toga, napadač je izašao iz restorana, stavio fantomku na glavu i zatim se vratio u lokal i zapucao. Prema nekim informacijama, pobegao je u pravcu stadiona Crvene zvezde. Još uvek nije poznato da li je imao pomagača, tačnije, da li ga je neko čekao, kako bi ga odvezao dalje.

Policajcima, koji su ubrzo stigli na mesto pucnjave, neki od gostiju restorana rekli su da osoba sa kojom se povređeni raspravljao ima oko 30 godina i da ima tetovažu na levoj ruci. Svedok, koji je sedeo u blizini stola za kojim je bio Bojan T., nezvanično saznajemo, ispričao je kako je čuo da se ovaj svađa sa jednim muškarcem, koji je zatim ljutito ustao od stola i istrčao iz lokala.

Zadobio teške povrede

POVREĐENOG Bojana T., kako kažu očevici, neki ljudi su odmah stavili u jedno privatno vozilo i prebacili u bolnicu. Nisu, prema njihovim rečima, hteli da zovu Hitnu pomoć, kako ne bi izgubili na vremenu. Prema onome što smo čuli, njegovo zdravstveno stanje je teško i lekari daju sve od sebe da preživi.

Nedugo zatim, prema njegovim rečima, u baštu restorana je utrčao muškarac sa fantomkom na glavi i zapucao. Gosti, koji su se u tom trenutku zatekli, uplašili su se, neki su počeli da beže, a neki su se sakrili ispod stola. Pretpostavlja se da je mladić koji se svađao sa Bojanom T. i maskirani muškarac ista osoba.

Na lice mesta, pored pripadnika MUP-a, stigao je i zamenik višeg javnog tužioca u Beogradu, kako bi prisustvovao uviđaju. Dat je nalog da se sa okolnih kamera skinu snimci, koji bi mogli da pomognu u identifikaciji napadača.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".