Slađana Tesla je poznata manekenka koju je od samog početka karijere izdvajala prirodna lepota, ali i beskrajna harizma i šarm, zahvaljujući kojima je ostvarila saradnju sa brojnim modnim kućama, ali malo ko zna da je ona potomkinja Nikole Tesle.

- Svi te zapamte odmah i svi reaguju odmah na prezime. To je nekad bilo i loše, jer nisam mogla da pobegnem sa časa, to bi odmah bilo primećeno u školi. Sa druge strane kako sam ponosna na to prezime, veoma mi znači i prija mi, ali mi je više odmagalo nego što mi je pomagalo - glasi u celosti njena izjava koju je ranije dala za TV Prva.

 

 

Pored prezimena ima još dosta toga što je povezuje sa legendarnim naučnikom Nikolom Teslom.

- Samo okrenem glavu na jednu i drugu stranu i pitam šta njije jasno?! To su taj "cheekbones" i neprćasti profil. Meni je potpuno jasno. Kome nije jasno, neka traži rodoslove.

Slađana Tesla koja ima izuzetno uspešnu manekensku karijeru i koja važi za jednu od najlepših žena na domaćoj javnoj sceni, otkrila je još jedan detalj, priču o tome kako je čuveno prezime uticalo na njen život:

- Iz fizike su mi čak poklanjali ocene, jer je bilo sramota da jedan Tesla ima lošu ocenu iz fizike. Tek sada shatam šta je on radio i kako je radio i što ga više čitam, više ga razumem. On je bio čovek koji je voleo da se sredi, picaner. Cipelice, odelce i sve na mestu.

O slavnom pretku Slađana Tesla neretko govori, sa mnogo ponosa pa izdvajamo i ove njene reči:

- Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica – koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost.

 

 

Na Instagramu je nedavno napisala:

- Manastir Petkovica. Na samo kilometar daleko od Sisatovca, kazu da se Tesla i tamo lečio od kolere kada je bio mali ovom magičnom i lekovitom vodom. Lepota Srbije.

Slađana koja je rekla da "vuče korene od brata od strica Nikole Tesle", sarađivala je sa brojnim domaćim, ali i starnim modnim kućama, a radila je i kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja, a s vremena na vreme vraćala se manekenstvu i to veoma uspešno pa su plakati iz modne kampanje sa njom u glavnoj ulozi krasili Italiju.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".