Слађана Тесла је позната манекенка коју је од самог почетка каријере издвајала природна лепота, али и бескрајна харизма и шарм, захваљујући којима је остварила сарадњу са бројним модним кућама, али мало ко зна да је она потомкиња Николе Тесле.

- Сви те запамте одмах и сви реагују одмах на презиме. То је некад било и лоше, јер нисам могла да побегнем са часа, то би одмах било примећено у школи. Са друге стране како сам поносна на то презиме, веома ми значи и прија ми, али ми је више одмагало него што ми је помагало - гласи у целости њена изјава коју је раније дала за ТВ Прва.

 

 

Поред презимена има још доста тога што је повезује са легендарним научником Николом Теслом.

- Само окренем главу на једну и другу страну и питам шта њије јасно?! То су тај "цхеекбонес" и непрћасти профил. Мени је потпуно јасно. Коме није јасно, нека тражи родослове.

Слађана Тесла која има изузетно успешну манекенску каријеру и која важи за једну од најлепших жена на домаћој јавној сцени, открила је још један детаљ, причу о томе како је чувено презиме утицало на њен живот:

- Из физике су ми чак поклањали оцене, јер је било срамота да један Тесла има лошу оцену из физике. Тек сада схатам шта је он радио и како је радио и што га више читам, више га разумем. Он је био човек који је волео да се среди, пицанер. Ципелице, оделце и све на месту.

О славном претку Слађана Тесла неретко говори, са много поноса па издвајамо и ове њене речи:

- Многи ми кажу да на Николу имам карактерне црте лица – кошчато лице, неправилан профил, продоран поглед. Висока сам и нисам крупне грађе. С друге стране, од деде се разликујем по интересовањима. Одувек сам била друштвењак. Одлично су ми ишли страни језици, а занимала ме је и историја уметности. Међутим, пре неколико година почела сам да се интересујем за метафизику и тада сам помислила: "Ево га Тесла у мени!" Он се, као и ја сада, током живота бавио оним духовним у човеку. Сматрам да је, исто као и ја, веровао да људи нису ни свесни своје снаге и шта су све способни да ураде. Важно је да размишљамо позитивно јер сви смо ми магнети који привлаче своју стварност.

 

 

На Инстаграму је недавно написала:

- Манастир Петковица. На само километар далеко од Сисатовца, казу да се Тесла и тамо лечио од колере када је био мали овом магичном и лековитом водом. Лепота Србије.

Слађана која је рекла да "вуче корене од брата од стрица Николе Тесле", сарађивала је са бројним домаћим, али и старним модним кућама, а радила је и као модна кореографкиња, кастинг директорка и продуценткиња, а с времена на време враћала се манекенству и то веома успешно па су плакати из модне кампање са њом у главној улози красили Италију.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".