Minimalistički ar deko „Iks“ zvanično je novi logo Tvitera, promovisan u sklopu rebrendiranja platforme društvenih medija koju je pokrenuo Ilon Mask.

Ilon Mask je otkrio novi logo za Tviter, odabravši „minimalistički ar deko“ Iks kao deo sveukupnog rebrendiranja platforme.

Vlasnik Tvitera najavio je juče izmenu dizajna, ali uz ogradu da će novi logo „verovatno kasnije biti promenjen, sigurno će biti dorađen“.

Izvršna direktorka Tvitera, Linda Jakarino, ipak je potvrdila izbor u ponedeljak tako što je objavila izgled novog grafičkog rešenja i napisala: „Iks je ovde! Uradimo to.“

Mask je pozvao svojih 149 miliona pratilaca da pošalju svoja grafička rešenja i čini se da je odabrao logo koji je označio u nedelju preko treperećeg videa zakačenog na vrh njegovih objava na Tviteru.

Logotip „Iks“ dugo je Maskova opsesija i on mu predstavlja „aplikaciju za sve“ koju je obećao da će lansirati u nekom trenutku – pre kupovine „Tvitera“.

Koncept Iksa je napravljen po uzoru na Vičet, kinesku aplikaciju koja omogućava korisnicima da obavljaju više funkcija – od slanja poruka do naručivanja taksija i plaćanja računa. U junu prošle godine, Mask je navodno rekao zaposlenima u Tviteru: „U suštini živite na Vičetu u Kini. Ako to možemo da ponovimo sa Tviterom, postići ćemo veliki uspeh."

BONUS VIDEO:

KINESKINJA OSVOJILA INTERNET: Devojčica od 5 godina izvodi akrobacije na motoru

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".