Минималистички ар деко „Икс“ званично је нови лого Твитера, промовисан у склопу ребрендирања платформе друштвених медија коју је покренуо Илон Маск.

Илон Маск је открио нови лого за Твитер, одабравши „минималистички ар деко“ Икс као део свеукупног ребрендирања платформе.

Власник Твитера најавио је јуче измену дизајна, али уз ограду да ће нови лого „вероватно касније бити промењен, сигурно ће бити дорађен“.

Извршна директорка Твитера, Линда Јакарино, ипак је потврдила избор у понедељак тако што је објавила изглед новог графичког решења и написала: „Икс је овде! Урадимо то.“

Маск је позвао својих 149 милиона пратилаца да пошаљу своја графичка решења и чини се да је одабрао лого који је означио у недељу преко треперећег видеа закаченог на врх његових објава на Твитеру.

Логотип „Икс“ дуго је Маскова опсесија и он му представља „апликацију за све“ коју је обећао да ће лансирати у неком тренутку – пре куповине „Твитера“.

Концепт Икса је направљен по узору на Вичет, кинеску апликацију која омогућава корисницима да обављају више функција – од слања порука до наручивања таксија и плаћања рачуна. У јуну прошле године, Маск је наводно рекао запосленима у Твитеру: „У суштини живите на Вичету у Кини. Ако то можемо да поновимо са Твитером, постићи ћемо велики успех."

БОНУС ВИДЕО:

КИНЕСКИЊА ОСВОЈИЛА ИНТЕРНЕТ: Девојчица од 5 година изводи акробације на мотору

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".