Ova vest rastužila je mnoge, pogotovo obožavaoce filmskog serijala “Žikina dinastija”, u čijem nastavku je trebalo da se nađe i to u ulozi čuvene Marije. O povratku na veliko platno govorila je u poslednjem intervjuu za “Blic”, samo nekoliko meseci pred smrt.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Rialda je ovom prilikom govorila o ovom angažmanu, koji nažalost nije dočekala, a onda progovorila o glumi kao životnom pozivu, ali i kolegama.

- Ja volim da se igram. Ne moram ovo da radim. Moram samo da umrem. Možda sam ranije plašila ljude s pohotljivošću za igrom i radoznalošću da vidim šta će poroditi proizvodnja iskustva. Vremenom se produbila empatija za ljude koje moja volja za igrom tera u povlačenje i predrasudu. Postujem i “da” i “ne” kao legitimne odgovore. Podelu karata ne biram, ali lepo je ako se odigra dobra partija.

Budući da je decenijama unazad živela i radila u Londonu, ovom prilikom je otkrila koliko joj je nedostajao Beograd.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- Rodni grad je situacija u vremenu i prostoru. Nepromenljiva datost. Živela sam i radila u različitim zemljama i gradovima. U njima sam se rađala, porađala, odumirala i menjala. Svuda pođi, sebi dođi.

Podsećamo, Rialda Kadrić iznenada je preminula 25. januara 2021. godine na ulici u Atini, baš kao što je okončala i njena majka 1991. godine. Glumica je o ovom potresnom događaju pričala svojevremeno tokom gostovanja u jednoj emisiji na RTS-u.

- Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život - ispričala je glumica pre nekoliko godina.

Foto: Jutjub printskrin/Van Alexio

 

 

Rialda Kadrić Šebek se, inače, godinama uspešno bavila psihoterapijom. Po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju te postala licencirani psihoterapeut.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Kada je reč o glumi, sredinom sedamdesetih bila je na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film “Lude godine” (deo “Žikine dinastije”) doneo joj je nemerljivu popularnost.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".