Ова вест растужила је многе, поготово обожаваоце филмског серијала “Жикина династија”, у чијем наставку је требало да се нађе и то у улози чувене Марије. О повратку на велико платно говорила је у последњем интервјуу за “Блиц”, само неколико месеци пред смрт.

Фото: Архива Новости

 

 

Риалда је овом приликом говорила о овом ангажману, који нажалост није дочекала, а онда проговорила о глуми као животном позиву, али и колегама.

- Ја волим да се играм. Не морам ово да радим. Морам само да умрем. Можда сам раније плашила људе с похотљивошћу за игром и радозналошћу да видим шта ће породити производња искуства. Временом се продубила емпатија за људе које моја воља за игром тера у повлачење и предрасуду. Постујем и “да” и “не” као легитимне одговоре. Поделу карата не бирам, али лепо је ако се одигра добра партија.

Будући да је деценијама уназад живела и радила у Лондону, овом приликом је открила колико јој је недостајао Београд.

Фото: Архива Новости

 

 

- Родни град је ситуација у времену и простору. Непроменљива датост. Живела сам и радила у различитим земљама и градовима. У њима сам се рађала, порађала, одумирала и мењала. Свуда пођи, себи дођи.

Подсећамо, Риалда Кадрић изненада је преминула 25. јануара 2021. године на улици у Атини, баш као што је окончала и њена мајка 1991. године. Глумица је о овом потресном догађају причала својевремено током гостовања у једној емисији на РТС-у.

- Тог 16. јануара 1991. године моја мајка је изненада преминула на улици у Београду, рат у Југославији се ширио, и решила сам да останем у Лондону и почнем неки нови живот - испричала је глумица пре неколико година.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ван Алеxио

 

 

Риалда Кадрић Шебек се, иначе, годинама успешно бавила психотерапијом. По завршетку гимназије уписала студије Светске књижевности у Београду. Како би усавршила знање енглеског језика 1984. године је први пут боравила у Лондону. Пут ју је поново одвео у енглеску престоницу две године касније, али тада је остала више од 30 година. У међувремену се преорјентисала на психологију те постала лиценцирани психотерапеут.

Фото: Архива Новости

 

 

Када је реч о глуми, средином седамдесетих била је на врхунцу славе, иако је тада имала непуних 14 година. Филм “Луде године” (део “Жикине династије”) донео јој је немерљиву популарност.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".