Glumica je šesto dete od jedanaestoro dece. Rođena je iz Čarlijevog braka sa njegovom četvrtom suprugom Unom O'Nil. Porodica je potvrdila vest o smrti, prenosi Gardijan.

Rođena je u Santa Moniki u Kaliforniji, u martu 1949. godine. Glumila je u politički orijentisanom filmu "Bekstvo ka suncu" Menahema Golana, "Miris divljih životinja" sa Vitoriom De Sikom i Morisom Roneom "DŽeku Trboseku na nemačkom jeziku sa Klausom Kinskim, kao i u filmu "Dečak iz zaliva" sa Liv Ulman i Kiferom Saterlendom. Prvi put se pojavila na ekranu sa tri godine, u "Lajmlajt", filmu iz 1952. koji je napisao, režirao i u kojem je glumio njen otac.

Foto: Profimedia

 

Glumila je u očevom filmu  "Grofica iz Hong Konga" 1967. Francuski filmovi bili su ti u kojima je DŽozefina najčešće igrala. Ona je spozorisala očevu  bistu u Votervilu u Irskoj i upravljala porodičnom kancelarijom. Međutim, posle očeve smrti, optužena je da je upletena za iznudu, kada su dva muškarca ukrala njegovo telo i kovčeg. Porodica je odbila da plati otkup, a ostaci su pronađeni 11 nedelja kasnije.

 

BONUS VIDEO: