Kada je popijete ujutru nikako ne bacajte talog od kafe! NJega možete iskoristiti za održavanje domaćinstva na sledeći način:

Ako primetite mrave u kuhinji, na terasi ili bilo gde u stanu dovoljno je da na tacnu stavite talog iz dve šoljice i mravi će se povući jer zapravo beže od tog mirisa. U slučaju da imate baštu a primetili ste puževe, pospite talog od kafe oko cveća i neće ih više biti.
 

Foto: Profimedia

 

Talog od kafe pomešajte s vodom kojom zalivate cveće i dobićete prirodnu prehranu za svoje biljke.

Foto: Profimedia

 

Koristite ga za piling i anticelulit masažu. Grube čestice i kiseli sadržaj kafe deluje kao savršen piling za kožu. Pomešajte talog kafe s malo vode i kokosovim uljem i koristite pri tuširanju jer efikasno skida mrtve ćelije sa kože. To vam može pomoći da smanjite celulit masažom baš na tim mestima gde ga ima.

Stavite osušeni prah od kafe u teglicu bez poklopca ili umotajte u salvetu i stavite u frižider. Kafa u ovom slučaju deluje kao prirodni osveživač, jer će pokupiti sve neprijatne mirise od namirnica.

Foto: Profimedia

 

Kada ljuštite luk ili pripremate ribu, protrljajte ruke talogom od kafe. Miris ovih namirnica sa vaših dlanova i prstiju brže će nestati.

Pomoću štapića za uši nanesite talog od kafe na ogrebotine na drvenom nameštaju i ostavite desetak minuta da odstoji, a onda obrišite pamučnom krpom. Oštećenja na drvenim delovima biće manje vidljiva

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".