Када је попијете ујутру никако не бацајте талог од кафе! Њега можете искористити за одржавање домаћинства на следећи начин:

Ако приметите мраве у кухињи, на тераси или било где у стану довољно је да на тацну ставите талог из две шољице и мрави ће се повући јер заправо беже од тог мириса. У случају да имате башту а приметили сте пужеве, поспите талог од кафе око цвећа и неће их више бити.
 

Фото: Профимедиа

 

Талог од кафе помешајте с водом којом заливате цвеће и добићете природну прехрану за своје биљке.

Фото: Профимедиа

 

Користите га за пилинг и антицелулит масажу. Грубе честице и кисели садржај кафе делује као савршен пилинг за кожу. Помешајте талог кафе с мало воде и кокосовим уљем и користите при туширању јер ефикасно скида мртве ћелије са коже. То вам може помоћи да смањите целулит масажом баш на тим местима где га има.

Ставите осушени прах од кафе у теглицу без поклопца или умотајте у салвету и ставите у фрижидер. Кафа у овом случају делује као природни освеживач, јер ће покупити све непријатне мирисе од намирница.

Фото: Профимедиа

 

Када љуштите лук или припремате рибу, протрљајте руке талогом од кафе. Мирис ових намирница са ваших дланова и прстију брже ће нестати.

Помоћу штапића за уши нанесите талог од кафе на огреботине на дрвеном намештају и оставите десетак минута да одстоји, а онда обришите памучном крпом. Оштећења на дрвеним деловима биће мање видљива

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".