Letnji horoskop predviđa da će Vage, Lavovi, Jarčevi i Vodolije doživeti preporod – otkrivanje svog novog lica možda neće biti ni lako, ni prijatno i odvijaće se kroz uvide u situacijama u kojima će morati da se pokrenu, kao i u onima u kojima će morati da se zauzmu za sebe, pokažu i dokažu.

Foto: Profimedia

 

 

Vaga

Vage će imati prilike da upoznaju svoju organizatorsku stranu, najavljuje letnji horoskop. Nećete se prepoznati u početku i biće vam potrebno malo vremena da shvatite da ovo nije faza, niti nečije guranje (šut u zadnjicu) koje vam je pomoglo da precrtate nekoliko stavki sa liste (dosadnih) obaveza, već dosledna kompetencija, za koju niste ni znali da u vama postoji sve vreme. Možda ste zavedeni idejama o samopomoći, koje proklamuju da je pronalaženje savršenog balansa i života kakav priželjkujete samo pitanje ustajanja i stvaranja, ali stvari ne funkcionišu baš tako. Postoje vremena za planiranje, vremena za sanjanje i vremena za čekanje, a vi ste kroz sve to prolazili tokom jednog dužeg perioda. Ono što ste doživljavali kao nečinjenje ili čak gubljenje vremena, zapravo je bila priprema, u kojoj ste napravili neophodne korake koji su vas doveli do ove tačke u kojoj su stvari došle na svoje mesto i u kojoj nastupaju vremena izvršenja.

Imate pojačan osećaj jasnoće o tome šta treba da uradite i o svim koracima koje treba da preduzmete da biste to ostvarili i krećete u „napad“ sa svih frontova. Ohrabrujuće je i osnažujuće gledati sebe kako završavate svaki zadatak sa više nego dovoljno energije da pređete na sledeći. Vi ste u zamahu i dok se približavate cilju, napravite mentalni snimak iskustva, kako biste ga upamtili za sledeći ciklus planiranja. Ne zaboravite šta ste sposobni da postignete, kad dođe trenutak. Čak je i vaša sposobnost da prepoznate taj trenutak, podvig, sama po sebi.

Foto: Profimedia

 

 

Lav

Vaše novo lice bavi se prisećanjem i povezivanjem značenja leta, na psihološkom nivou. Leta vašeg detinjstva se otvaraju poput spomenara u vašem umu i ponovo proživljavate uzbuđenja, olakšanja, uživanja i pozitivnosti koje ste iskusili, dok usvajate mladalački način razmišljanja i pogleda na svet. Letnji horoskop vam savetuje da prekinete rutinu odmorom, ili da nizom lenjih petaka – pronađite trenutke dokolice tokom dana, kako biste se oslobodili uobičajene iscrpljenosti na kraju radnog dana. Upijajte prizore i senzacije jednostavnih užitaka – sunce, zelenilo, otvorena vodu, raspaljeni roštilj, bose noge, miris kreme za sunčanje…

Možda ste opterećeni osećajem da svet oko vas tone sve dublje u haos i raspada se, ali ako sedite napolju u sumrak i gledate svice, možete povratiti onaj deo izgubljene nevinosti koji vam je neophodan da osećate kao da na ovom svetu ima dovoljno doslednog dobra, da se izborite sa ostatkom nereda i završite na suprotnoj strani od početne obeshrabrenosti. Neophodno je da usvojite ovaj mentalitet do te mere da postane vaša druga priroda i da vam uvek bude pri ruci. Neka vam odlike leta budu katalizator životnog stila koji traži i održava radost tokom cele godine, savetuju zvezde!

 

Foto: Profimedia

 

 

Jarac

Nešto traži vašu negu i pažnju, poput ptičice koja je ispala iz gnezda. Morate dokazati sebi da možete zaštititi i negovati to nešto i pomoći mu da raste, sve dok ne bude sposobno da raširi krila i poleti. Vaše novo lice koje upoznajete i preuzimate, kaže letnji horoskop, osoba je toliko puna ljubavi i toliko spremna da joj ne pada na pamet da se pita da li je to dovoljno. Jednostavno, to radite kao što dišete, spontano, prirodno i bez razmišljanja. Bez obzira da li negujete sebe, voljenu osobu, biljku, mače koje ste pronašli na ulici, ili gomilu dece u letnjem kampu, vaše putovanje je isto. Svedočićete efektima koje dosledna pažnja i trud mogu imati na nešto do čega vam je stalo, uočićete svoj uticaj na svet.

Ponekad negovati znači pustiti nešto da bude takvo kakvo je i paziti da ga ništa ne uznemirava. Pojedinim stvarima je potrebno vreme i prostor da se transformišu, drugima je potrebna jaka brusilica, mašina za pranje, ili losion za ispucalu kožu. Vaše novo ja zna da napravi razliku – verujte svom instinktu i sve ostalo će doći prirodno.

Foto: Profimedia

 

 

Vodolija

Letnji horoskop poziva Vodolije da otkriju svoje novo ja – ono koje tačno zna šta da kaže, da bi postiglo željene rezultate. Vi možete da iznesete istinu o nekoj situaciji na način koji nije nepošten, samo je blaža verzija istine, koja će biti najubedljivija za vašu publiku. O, ne zgražavajte se – u prošlosti ste se toliko često držali brutalne istine, da ste sebe dovoljno osakatili time. Nemojte se žaliti na stvari koje vas uznemiravaju, već tražite ono što želite i činite to mudro. Fokusirajte se na koristi koje možete imati od situacije u kojoj se nalazite, umesto na nedostatke vaših trenutnih uslova i probudite svog unutrašnjeg diplomatu, biznismena i političara (tri u jednom).

Vi možete da prodate ono što želite, da privučete druge i dobijete njihovu podršku i daleko je lakše graditi pozitivno, nego rušiti negativno. Bilo da se radi o konačnom izboru destinacije za porodični odmor, doprinosu poslovnom projektu, ili politici, bićete zapanjeni brzinom kojom revidirani pristup daje rezultate. LJudi poštuju vaše veštine komunikacije i pregovaranja u onoj meri u kojoj vam se obraćaju za savet u svojim nevoljama.

BONUS VIDEO: