Slučajem nestanka dečaka bave se svi svetski mediji, a ovo je bio prvi potencijalni trag koji bi mogao dovesti do pronalaska Emila. 

Krv je pronađena na prednjem delu automobila u alpskom zaseoku odakle je nestao dvogodišnji dečak, saopštili su iz francuske policije.

Uzorci su poslati na analizu, a utvrđeno je da se radi o životinjskoj krvi. 

Podsetimo, dvogodišnji dečak nestao je 8. jula tokom popodneva dok se igrao u dvorištu kod babe i dede u selu Vernet u Alpima. Dva svedoka su Emila poslednji put videla kako šeta ulicom u blizini kuće svoje bake i dede u subotu popodne, navode vlasti.

 

 

Iako nema podataka o tome šta se zaista dogodilo sa Emilom, potraga u francuskim Alpima je trenutno obustavljena, saopštila je policija

U izjavi datoj novinskoj agenciji AFP, tužilac je rekao je:

- Sudska istraga o uzrocima nestanka će se nastaviti, posebno analizom znatne mase informacija i elemenata prikupljenih tokom protekla četiri dana - rekao je tužilac u izjavi datoj novinskoj agenciji AFP.

 

 

On je takođe priznao da postoji vrlo malo tragova o nestanku mališana i dodao da je mrlja krvi pronađena u automobilu poslata na analizu, ali je otkriveno da je od životinje.

Ranije su policija i žandarmi ušli u svaku zgradu u malom naselju gde je Emil nestao, a oko 500 dobrovoljaca je pomoglo u potrazi, tražeći u okolnim šumama i poljima koja okružuju selo.

BONUS VIDEO:

STIGLO POJAČANJE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".