Problem sa mamurlukom možete rešiti za par minuta. Recept za to smo pronašli na Instagramu.

Sve što vam je potrebno je posuda hladne vode u koju ćete dodati kocke leda po potrebi. Zaronite lice u vodu i držite nekoliko sekundi. Osećaj olakšanja dolazi veoma brzo, a autorka ovog klipa tvrdi da pomaže i kod anksioznosti i napada panike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ashley (@ashyi)

 

Ako vam ovo deluje suviše radikalno, postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete  kako biste se osećali bolje:

Hidratacija: Alkohol dehidrira organizam, pa je važno nadoknaditi tečnost. Pijte puno vode ili elektrolitskih napitaka kako biste se hidrirali i ublažili simptome mamurluka.

Izbegavanje kofeina: Iako vam se možda čini da će šolja kafe biti od pomoći, kofein zapravo  pogoršava dehidraciju. Umesto toga, pijte biljne čajeve ili vodu.

Ishrana: Izbor namirnica bogatih hranljivim materijama može da oporavi organizam. Birajte hranu poput voća, povrća, integralnih žitarica i proteina.

Foto: Profimedia

 

 

Odmor: Dajte svom telu vreme da se oporavi. Pokušajte da odspavate ili odmarati se što je više moguće kako biste pomogli telu da se oporavi.

Lagana fizička aktivnost: Blaga fizička aktivnost može da vam pomogne da se osećate bolje. Šetnja na svežem vazduhu je vrlo korisna za oporavak.

Opuštanje i relaksacija: Pokušajte sa tehnikama opuštanja kao što su duboko disanje, meditacija ili opuštajuća muzika kako biste smanjili stres i smirili organizam.

Lekovi protiv bolova: Ukoliko imate glavobolju ili druge simptome mamurluka, lekovi protiv bolova kao što su acetaminofen ili ibuprofen mogu da pruže privremeno olakšanje. 

(Informer)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".