Проблем са мамурлуком можете решити за пар минута. Рецепт за то смо пронашли на Инстаграму.

Све што вам је потребно је посуда хладне воде у коју ћете додати коцке леда по потреби. Зароните лице у воду и држите неколико секунди. Осећај олакшања долази веома брзо, а ауторка овог клипа тврди да помаже и код анксиозности и напада панике.

 

 

Ако вам ово делује сувише радикално, постоји неколико корака које можете да предузмете  како бисте се осећали боље:

Хидратација: Алкохол дехидрира организам, па је важно надокнадити течност. Пијте пуно воде или електролитских напитака како бисте се хидрирали и ублажили симптоме мамурлука.

Избегавање кофеина: Иако вам се можда чини да ће шоља кафе бити од помоћи, кофеин заправо  погоршава дехидрацију. Уместо тога, пијте биљне чајеве или воду.

Исхрана: Избор намирница богатих хранљивим материјама може да опорави организам. Бирајте храну попут воћа, поврћа, интегралних житарица и протеина.

Фото: Профимедиа

 

 

Одмор: Дајте свом телу време да се опорави. Покушајте да одспавате или одмарати се што је више могуће како бисте помогли телу да се опорави.

Лагана физичка активност: Блага физичка активност може да вам помогне да се осећате боље. Шетња на свежем ваздуху је врло корисна за опоравак.

Опуштање и релаксација: Покушајте са техникама опуштања као што су дубоко дисање, медитација или опуштајућа музика како бисте смањили стрес и смирили организам.

Лекови против болова: Уколико имате главобољу или друге симптоме мамурлука, лекови против болова као што су ацетаминофен или ибупрофен могу да пруже привремено олакшање. 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".