On je tog 3. jula 2012. oko 14 sati raznet eksplozivom u svom automobilu "audi 6" u Ulici braće Vučkovića, u beogradskom naselju Bele vode.

Radojica je bio brat od strica Nebojše Joksovića, svedoka-saradnika protiv Darka Šarića, i njegov čovek od poverenja.

U eksploziji je lakše bio povređen suvozač Predrag R. NJemu je tom prilikom pukla bubna opna.

"Inače, oni su pošli po Radojicinog sina u obdanište koje je udaljeno 500 metara", rekao je tada sagovornik Kurira iz beogradske policije i dodao da je motiv zločina najverovatnije opomena Nebojši Joksoviću da odustane od svedočenja.

"Ubica je očigledno veliki stručnjak za eksploziv jer je bomba bila postavljena ispod vozačevog sedišta tako da samo on nastrada. Najverovatnije je podmetnut kilogram plastičnog eksploziva. Posle ovoga pojačano je obezbeđenje Joksoviću", dodao je naš sagovornik.

Bomba je bila postavljena pod vozačevo sedište i eksplodirala je kada je Radojica prešao točkovima preko ležećeg policajca.

"Zapaljeni automobil je udario u parkirani 'suzuki svift', a zatim se zakucao u ogradu jedne kuće", rekao je izvor.

Vlasnik kuće odmah je izašao da pomogne povređenima.

"Bilo je strašno! Čuo se jak udarac i cela kuća mi se zatresla, kao da je zemljotres! Pritrčao sam automobilu! Vozač je bio krvav i u prvom trenutku je davao znake života. Trzao se, ali izgleda da su to bili živci i da je već bio mrtav! Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć", prepričavao nam je taj čovek detalje eksplozije.

Verovalo se da je brat svedoka-saradnika praćen danima i da je napadač bio dobro upoznat s njegovim kretanjem. Radojica je bio Joksovićev čovek od poverenja i na njega je prebacio neke svoje firme otkako mu je kretanje bilo ograničeno s obzirom na to da je prihvatio da bude svedok-saradnik.

Inače, ubistvo Radojice Joksovića nije bila jedina opomena ili pretnja njegovom bratu Nebojši. Pre ubistva Radojice, a posle prvog Nebojšinog svedočenja protiv dotadašnjeg prijatelja i školskog druga Darka Šarića, prvo su mu "zoljom" razvalili štampariju u Žarkovu, a onda mu je i bomba bačena na kafić, takođe, u Žarkovu.

Darko Šarić je i kasnije pokušao da se osveti Nebojši Joksoviću. Između ostalog, planirao je njegovo ubistvo na Drinskoj regati u avgustu 2020. godine.

"Likvidacija je trebalo da se obavi za vreme poznate manifestacije na reci Drini, na kojoj je trebalo da učestvuje i svedok-saradnik. Navodno, Šarić je napravio plan još dok je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a naloge za izvršenje je slao preko Skaj telefona. U planove su bile upućene i plaćene ubice s nadimcima Kurjak, Alen i Inženjer", rekao je tada izvor.

Ta manifestacija je odložena, pa je Šarić navodno odlučio da likvidira Joksovića u Beogradu, ali mu ni taj plan nije uspeo.

Galerija:

(Kurir)