Otkako se vratio u Srbiju, Nikola je jedna od glavnih tema domaćih, ali i svetskih medija koji se čude kako dvostruki MVP najjače lige na svetu provodi svoj odmor. 

Nakon somborskog hipodroma gde je pratio svoje konje, na red je došao i napuljski "Anjano". Tamo je Jokić primećen kako priprema svoje konje za trku. 

- Dame i gospodo, dvostruki MVP i NBA šampion Nikola Jokić nalazi se na trkačkoj stazi Anjano u Napulju - objavio je jedan italijanski mediji uz fotografije i snimke Nikole na hipodromu. 

Pored ovih slika i snimaka, italijanski mediji preneli su još jednu izuzetno zanimljivu priču, u kojoj je glavni akter upravo Nikola Jokić.

Priču vam prenosimo u celosti:

- Zdravo momci, ja sam Mikele. Želim da vam ispričam o svom susretu sa najboljim košarkašem na svetu.
Pre nekoliko dana, moj prijatelj zaljubljenik u trke konja, obavestio me je da će Nikola Jokić biti na trkalištu Anjano, u Napulju, da prati trku Emili Pan, najmlađeg konja u njegovoj štali.

Da ne bih bio nepripremljen, istog dana sam otišao da kupim dres Nagetsa. U jednoj od retkih radnji u gradu koje ih prodaju, imali su samo jedan model iz Denvera, od samo jednog igrača: 15… Karmela Antonija.

Iako sam znao da ne mogu da ga namamim majicom koja nije njegova, otišao sam na trkalište i čim sam ga video, odmah sam mu je pokazao tražeći autogram. Odlučno je rekao ne. Rekao mi je da je napet jer će mu se konj uskoro takmičiti.

Da ga ne nerviram, odlazim čekajući da se trka završi. Problem je u tome što to ne ide baš najbolje, i kada sam ga video potištenog kako se vraća u svoju štalu, pomislio sam da je vreme da odem.

Foto: Instagram printskrin/michelenunziata_

 

Ovog puta sam daleko i sa mnom je još nekoliko ljudi, koji svi snimaju video zapise i fotografije. Pokušavam ponovo vrišteći "Nikola, samo autogram kunem se!”, ali on odmahuje prstom.

Odlučujem da odem, ali moj prijatelj kome ću zauvek biti dužan, predlaže najpametniju ideju.

Idemo u supermarket, kupujemo dva piva i vraćamo se na trkalište, jer je Jokić uvek kraj svog konja.

Vičem mu "DŽokeru, imam poklon za tebe!" sa pivom u ruci. Ovaj put mi se smeši, podiže palac i rukom me poziva da uđem. Pričali smo 10 minuta zajedno ispijajući pivo, rekao mi je da njegov konj nije ostavio dobar utisak.

Kunem se, nikada nisam video tako iznenadnu promenu raspoloženja između pokazivanja majice iz Denvera i kada sam se vratio sa pivom. Smešno je, znam, ali bilo je neverovatno i još uvek ne mogu da verujem.

Ah…na kraju je potpisao dres Karmela Entonija - napisao je Mikele.

 

BONUS VIDEO:

NIKOLA JOKIĆ U PROVODU: Najbolji srpski košarkaš večeras u kafani u Somboru

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".