Откако се вратио у Србију, Никола је једна од главних тема домаћих, али и светских медија који се чуде како двоструки МВП најјаче лиге на свету проводи свој одмор. 

Након сомборског хиподрома где је пратио своје коње, на ред је дошао и напуљски "Ањано". Тамо је Јокић примећен како припрема своје коње за трку. 

- Даме и господо, двоструки МВП и НБА шампион Никола Јокић налази се на тркачкој стази Ањано у Напуљу - објавио је један италијански медији уз фотографије и снимке Николе на хиподрому. 

Поред ових слика и снимака, италијански медији пренели су још једну изузетно занимљиву причу, у којој је главни актер управо Никола Јокић.

Причу вам преносимо у целости:

- Здраво момци, ја сам Микеле. Желим да вам испричам о свом сусрету са најбољим кошаркашем на свету.
Пре неколико дана, мој пријатељ заљубљеник у трке коња, обавестио ме је да ће Никола Јокић бити на тркалишту Ањано, у Напуљу, да прати трку Емили Пан, најмлађег коња у његовој штали.

Да не бих био неприпремљен, истог дана сам отишао да купим дрес Нагетса. У једној од ретких радњи у граду које их продају, имали су само један модел из Денвера, од само једног играча: 15… Кармела Антонија.

Иако сам знао да не могу да га намамим мајицом која није његова, отишао сам на тркалиште и чим сам га видео, одмах сам му је показао тражећи аутограм. Одлучно је рекао не. Рекао ми је да је напет јер ће му се коњ ускоро такмичити.

Да га не нервирам, одлазим чекајући да се трка заврши. Проблем је у томе што то не иде баш најбоље, и када сам га видео потиштеног како се враћа у своју шталу, помислио сам да је време да одем.

Фото: Инстаграм принтскрин/michelenunziata_

 

Овог пута сам далеко и са мном је још неколико људи, који сви снимају видео записе и фотографије. Покушавам поново вриштећи "Никола, само аутограм кунем се!”, али он одмахује прстом.

Одлучујем да одем, али мој пријатељ коме ћу заувек бити дужан, предлаже најпаметнију идеју.

Идемо у супермаркет, купујемо два пива и враћамо се на тркалиште, јер је Јокић увек крај свог коња.

Вичем му "Џокеру, имам поклон за тебе!" са пивом у руци. Овај пут ми се смеши, подиже палац и руком ме позива да уђем. Причали смо 10 минута заједно испијајући пиво, рекао ми је да његов коњ није оставио добар утисак.

Кунем се, никада нисам видео тако изненадну промену расположења између показивања мајице из Денвера и када сам се вратио са пивом. Смешно је, знам, али било је невероватно и још увек не могу да верујем.

Ах…на крају је потписао дрес Кармела Ентонија - написао је Микеле.

 

БОНУС ВИДЕО:

НИКОЛА ЈОКИЋ У ПРОВОДУ: Најбољи српски кошаркаш вечерас у кафани у Сомбору

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".