Muška osoba pucala iz kalašnjikova, i tom prilikom je ranila više, a usmrtila jednu osobu. Velika akcija za počiniocem i dalje traje, a potresne komšije su prema naovidma hrvatskih medija vidno iznenađene onim što se desilo.

- Seo sam u automobil, krenuo po svoju decu koja su par kuća pre njegove i onda sam video da je vrag odneo šalu jer vidio sam da su zapaljene kuće. Pokupio sam decu i pobegao. Došlo je milion policajaca odjednom i opkoljen je, još nije uhvaćen. Nije bila rafalna paljba, nego su se čula dva tri pucnja, pa onda tišina, zatim još jednom nekoliko pucnjeva - priseća se mučnih trenutaka jedan od najbližih komšija.

- Opsadno stanje i dalje vlada, traže ga dronovima i termovizijskim kamerama. Komšije kažu da je čovek kao čovek, ima svojih mušica, ali da nisu očekivali da bi napravio nešto tako drastično. Nalazim se između dva policijska obruča, a specijalci lampama pretražuju mesto nesreće - javio je reporter Večernjeg.

Stanovnici naselja kažu da je napadač bio u ratu, navodno je bolovao od PTSP-a i živeo je sam. Zvanične informacije o napadaču večeras nije potvrdio ni jedan medij.

Takođe, prema navodima hrvatskih medija tokom večeri u sisačkom naselju Kanak intervenirali su i vatrogasci jer je došlo do požara na tri objekta. Neslužbeno, zapalio ih je počinilac koji se nakon pucnjave dao u beg.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".