Мушка особа пуцала из калашњикова, и том приликом је ранила више, а усмртила једну особу. Велика акција за починиоцем и даље траје, а потресне комшије су према наовидма хрватских медија видно изненађене оним што се десило.

- Сео сам у аутомобил, кренуо по своју децу која су пар кућа пре његове и онда сам видео да је враг однео шалу јер видио сам да су запаљене куће. Покупио сам децу и побегао. Дошло је милион полицајаца одједном и опкољен је, још није ухваћен. Није била рафална паљба, него су се чула два три пуцња, па онда тишина, затим још једном неколико пуцњева - присећа се мучних тренутака један од најближих комшија.

- Опсадно стање и даље влада, траже га дроновима и термовизијским камерама. Комшије кажу да је човек као човек, има својих мушица, али да нису очекивали да би направио нешто тако драстично. Налазим се између два полицијска обруча, а специјалци лампама претражују место несреће - јавио је репортер Вечерњег.

Становници насеља кажу да је нападач био у рату, наводно је боловао од ПТСП-а и живео је сам. Званичне информације о нападачу вечерас није потврдио ни један медиј.

Такође, према наводима хрватских медија током вечери у сисачком насељу Канак интервенирали су и ватрогасци јер је дошло до пожара на три објекта. Неслужбено, запалио их је починилац који се након пуцњаве дао у бег.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".