Pred nama su dani kada će veći deo kože biti izložen tuđim pogledima, pa je važno da u rutinu nege uvrstite hranljivi piling. Napravite onaj na bazi limuna i budite ponosni na izgled svog tela.

Pravi se veoma jednostavno, od tri kašike limunovog soka, korice jednog limuna, šolje belog šećera i tri kašike kokosovog ulja. Ako sve to već imate u kuhinji, nema razloga da već danas ne napravite ovaj delotvoran, mirisan piling.

Foto:Profimedia

 

Poznato je da vitamin C koji se nalazi u limunu pomaže da ten bude ujednačen. NJegova korica daje pilingu zrnastu teksturu ali i detoksikuje kožu. Kokosovo ulje je prirodni serum. Lako i duboko prodire u slojeve kože, dajući joj dodatni sjaj.

Narendajte koricu, pa dodajte limunov sok, zatim i beli šećer. U to umešajte i kokosovo ulje, kašiku po kašiku, dok ne postignete željenu konzistenciju. Piling bi trebalo da bude dovoljno gust kako bi se zadržao na telu.

Foto: Profimedia

 

Nanesite mešavinu po celom telu i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim je temeljno utrljavajte da biste se rešili mrtvih ćelija kože. Kada je potpuno skinete sa tela, istuširajte se toplom vodom. Piling koristite najmanje jednom nedeljno i koža će biti lepa i blistava, a vi spremni da obučete kupaći kostim.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".