Druga sezona donela je uzbudljive obrte i neočekivane akcije, a ekipa je počela i sa snimanjem treće sezone serije "Kalkanski krugovi".

Radnja serije, podsetimo, obrađuje odnose između dve važne porodice za selo Dol - Petrovića i Đorđevića. Istorija sukoba dveju familija seže sve do početka 20. veka, ali živopisno selo Dol vešto krije tajnu čuvanu decenijama.

U centru priče su otac i ćerka, Miona i Dejan Matić, koje tumače Ivana Zečević i Vojin Ćetković, međutim jedan od najzapaženijih likova zasigurno je zastrašujuća baba Guba koju tumači upravo - Nina Janković.

U drugoj sezoni nije se pojavljivao lik baba Gube, ali su scenaristi odlučili da ovaj lik ponovo ožive u trečoj sezoni.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak Ninine transformacije u strašnog stanovnika zabrana, a kako će glumica izgledati u trećoj sezoni pogledajte u nastavku:

 

 

 

Podsetimo, na samom kraju prvog dela "Kalkanskih krugova" otvorilo se pitanje u kakvim su rodbinskim vezama Dejan i Svetlana (Nina Janković) i da li će se u novim epizodama razjasniti poreklo Baba Gube čiji se lik otkriva u poslednjoj sceni prve sezone.

- Dejan i Svetlana su potomci Vidosave Marković, koju su u Dolu znali kao Baba Gubu, osuđenu na život u okviru "kalkanskog kruga". NJihovo poreklo je svojevrsna kletva, koja pritiska neke porodice iz Dola. Sa druge strane, to je i blagoslov, pošto su od Vidosave nasledili i neke vrline. Što se tiče Baba Gube, delimično će se u novim epizodama razjasniti njeno poreklo. U nastavku ćemo videti da je Baba Guba ustvari samo jedna od čuvarki Zabrana, čije poreklo seže dalje u prošlost. To je deo mitološke slike oko Dola i Zabrana, koja se razvija paralelno sa pričom o porodici Matić - istakao je scenarista Đorđe Milosavljević.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".