Konji iz Jokićeve štale nisu imali zavidan početak te je prvo "Aime Moi" izgubio od "Sinatre" drugu trku održanu na somborskom hipodromu danas. Pre početka trke je vozač Vladimir Pribić doživeo peh jer je prilikom zagrevanja otpao točak sa ovog konja. Trku je, takođe, neslavno završio jer je diskvalifikovan zbog galopa.

Kobila Nikole Jokića, "Harizma Spric" je trku "Vožd", četvrtu po redu, završila na šestom mestu, a prvi je bio "No fear of 'em" koji je zabeležio treću pobedu ove sezone.

Čekalo se sve do 17.30 i šeste trke da Jokićev treći konj, "Harli D Enerdži" izađe na stazu. U konkurenciji su bili najviše inostrani konji, čak 6 od 9 su iz inostranstva. Jokićev "Harli" je iz Nemačke, tu su i konji iz Švedske i čak tri iz Italije. Ipak, devetogodišnji konj našeg najboljeg košarkaša je završio na drugom mestu.

Poslednja, osma, i najvažnija trka na ovom događaju je bila trka za pehar grada Sombora. Jokić je i u ovoj trci imao svoga konja - "Breno Laumar". Iako favorit, Jokićev koš Breno Laumar je kroz cilj prošao kao drugi, tik iza pobednika Bondo džeta, u čijim je sulkama bio Branislav Mukić. Bila je to sjajna, neizvesna trka, do samog kraja.

Galerija: Trke konja u Somboru

Video: Oduševljenje na somborskom hipodromu kada je stigao Nikola Jokić

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".