Коњи из Јокићеве штале нису имали завидан почетак те је прво "Аиме Мои" изгубио од "Синатре" другу трку одржану на сомборском хиподрому данас. Пре почетка трке је возач Владимир Прибић доживео пех јер је приликом загревања отпао точак са овог коња. Трку је, такође, неславно завршио јер је дисквалификован због галопа.

Кобила Николе Јокића, "Харизма Сприц" је трку "Вожд", четврту по реду, завршила на шестом месту, а први је био "Но феар оф 'ем" који је забележио трећу победу ове сезоне.

Чекало се све до 17.30 и шесте трке да Јокићев трећи коњ, "Харли Д Енерџи" изађе на стазу. У конкуренцији су били највише инострани коњи, чак 6 од 9 су из иностранства. Јокићев "Харли" је из Немачке, ту су и коњи из Шведске и чак три из Италије. Ипак, деветогодишњи коњ нашег најбољег кошаркаша је завршио на другом месту.

Последња, осма, и најважнија трка на овом догађају је била трка за пехар града Сомбора. Јокић је и у овој трци имао свога коња - "Брено Лаумар". Иако фаворит, Јокићев кош Брено Лаумар је кроз циљ прошао као други, тик иза победника Бондо џета, у чијим је сулкама био Бранислав Мукић. Била је то сјајна, неизвесна трка, до самог краја.

Галерија: Трке коња у Сомбору

Видео: Одушевљење на сомборском хиподрому када је стигао Никола Јокић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".