Direktorka fondacije "Novak Đoković" i supruga najboljeg srpskog i svetskog tenisera danas proslavlja 37. rođendan.

Podsetimo, ljubav poznatog para počela je kada su bili tinejdžeri i do današnjeg dana jedno drugom su pružali ljubav, podršku i poštovanje u svim važnim životnim trenucima.

Foto: Profimedia

 

 

U Sportskoj gimnaziji koju je jedno vreme Novak pohađao upoznao je ženu svog života. To je bila Jelena Ristić, koja je u Osnovnu školu išla u samom centru glavnog grada, Beograda, a svoju ljubav prema atletici nastavila je u baš u pomenutoj gimnaziji. Ona je nakon završene srednje škole uspela da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala "Business administration", a potom završila i master. Jelena je rešila da nastavi sa obrazovanjem, pa je 2011. odbranila doktorat na smeru "Luxury Management and Services" Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Foto: Profimedia

 

 

- Poslednjih 14 godina ne živim u Srbiji, i ne živim u sistemu u kome žive naši mladi ljudi. Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove, i taj posao radila sam kako bih zaradila za kartu do Italije, i otišla na studije - govorila je Jelena za domaće medije o svom razvojnom putu. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".