Posle još jednog istorijskog uspeha, u javnosti je ponovo aktuelna i priča o tome šta najbolji teniser sveta radi u momentima kada sebi da "malo oduška". U jednom intervju Đoković je svojevremeno govorio na temu alkohola.

- Jesam, napijao sam se dok sam pio alkohol. Sada se napijam od ljubavi (smeh) ili drugih stvari. Kada sam poslednji put bio alkohol? Godinama ne pijem bilo koji alkohol, ranije jesam i onda kao sportista koji retko pije alkohol, a to je opšte poznato, prosto jedna čaša bilo čega ubaci u mašinu i ne znam gde sam - rekao je Novak u intervjuu za "VICE Sports".

Nastavio je najbolji teniser sveta sa pričom o ispijanju alkoholnih pića.

Foto: Profimedia

 

- Ako se to računa, imao sam takvih pijanstava puno. I toga se ne stidim, to je sastavni deo mog životnog putovanja, težim ka tome da idem ka ispunjavaju nekih ciljeva, sportskih, u potrazi za ovim, u potrazi za onim. Sad sam prestao da tragam, a više da budem. Kada kažeš tragam za nečim, bila to sreća, ljubav, pripadnost, šta god da je u pitanju sebe već držiš u nekoj budućnosti, neizvesnosti. U to verujem i praktikujem skoro svaki dan, u moć vizualizacije. To praktikuju najuspešniji sportisti, zamisliš sebe. Kao što sam ja sebe zamislio da ću osvojiti vimbldonski trofej sa sedam godina od improvizovanih materijala. To je moćna stvar, ali treba da bude uravnotežena sa postojanjem u sadašnjem trenutku - rekao je Novak.

BONUS VIDEO: