Novak Đoković vratio je teniske terene na Dorćolu gradu Beogradu, a njegov otac Srđan želi da ih vrati.

On je izdao saopštenje u kom navodi da će "tražiti bilo kakav modalitet partnerstva sa gradom i ponovno preuzimanje terena".

Podsećanja radi, teniski klub "Novak" ugašen je 1. juna posle 15 godina postojanja i na njemu je odigran veliki broj turnira. Spomenuti centar koristio je i Novak kada god bi došao u Srbiju i na njemu je trenirao.

Foto: Ž. Knežević

 

 

- Posle izražene namere Novaka Đokovića i njegove kompanije da izađe iz partnerstva sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog terena 'Novak' na teniskim terenima "Milan Gale Muškatirović", obaveštavam medije da sam u konsultaciji sa svojom porodicom spreman da ili lično ili preko neke od kompanija u našem vlasništvu nastavimo saradnju sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog centra - navodi se na početku saopštenja koje prenosi "RTS".

Srđan se nada da će dobiti pozitivan odgovor.

- U najkraćem toku ponudićemo gradu neki od modaliteta saradnje ili javnog partnerstva koji bi omogućio da ovaj teniski centar i nadalje obavlja delatnost kojoj je namenjen u korist teniskog sporta Beograda i Srbije. Nadamo se da će gradski čelnici u ime budućnosti teniskog sporta pozitivno odgovoriti na ovu našu inicijativu - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: