Tramp je stigao u zgradu suda, a po dolasku na sud, zadržan je u autu, sa jakim obezbeđenjem.

Skaj njuz je pitao bivšeg predsednika kako se oseća uoči pojavljivanja pred sudom, a Tramp je odgovorio: „Sjajno.“

Zvanično je uhapšen

Sudski zvaničnik rekao je Rojtersu da je Donald Tramp procesuiran pre podizanja optužnice. I zvanično je uhapšen. NJegov pomoćnik Volt Nauta, takođe je procesuiran i on se u optužnici navodi kao Trampov saučesnik.

Optužnica na 49 strana

Bivši američki predsednik optužen je da je iz Bele kuće ukrao poverljive dokumente i odneo ih na svoje imanje u Mar-a-Lago. Optužnica je večeras javno objavljena, napisana je na 49 stranica, a neki detalji iz nje su upravo neverovatni. Tako je otkriveno da je dokumente o nuklearnom programu SAD-a držao u - kupatilu! Objavljena je i fotografija njegovog privatnog ‘skladišta‘.

Da stvar bude gora po Trampa, on je, kako se čini, i drugima pokazivao te poverljive dokumente. U optužnici stoji da je to napravio dvaput. Prvi slučaj dogodio se u Tramp golf klubu u NJu DŽerziju kada je pričao s jednim piscem, izdavačem i dvojicom člana osoblja. Nijedna od ovih osoba nije prošla sigurnosnu proveru.

Tramp je pokazao i opisao ‘plan napada‘ za koji je rekao da su ga ‘za njega pripremili Ministarstvo obrane i visoki vojni zvaničnik‘. Zatim je rekao pojedincima da je plan ‘vrlo poverljiv‘, ‘tajan‘ i da je kao predsednik mogao sam s njega da skine oznaku tajnosti‘.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".