Bebisiterka dečaka-ubice Koste K., koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je ubio devetoro dece i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove, saslušana je ponovo jer je u iskazu koji je dala istržiteljima bilo nekih nedoslednosti.

Prema nezvaničnim informacijama, dadilja koja je Kostu čuvala od njegovog 11. meseca do krvavog pira, nije imala informacije da dečak uopšte zna da puca.

- Bebisiterka je rekla da je iako je provela sa njim 12 i po godina i mislila da ga najbolje poznaje od svih u šoku zbog masakra koji je počinio dečak - navodi izvor portala Republika.rs koji je blizak istrazi.

Kako dalje navodi naš sagovornik, ona je naglasila da nije imala saznanja da dečak zna da puca.

- Nikada ga nije videla sa oružjem, niti je znala da ide u streljanu i zna da koristi oružje. Ona nije primetila ni da se interesuje za isto - kaže naš izvor.

Prema našim saznanjima, žena je dalje izjavila da je Kosta Kecmanović bio uzoran dečak, sa lepim manirima.

- Kostu je opisala kao vredno i pametno dete, koje nikada nije pravilo probleme. Bio je odličan učenik i imao sportske vannastavne aktivnosti - navodi izvor.

Kako prenose portali, bebisiterka je negirala da ima saznanja da je otac Koste K. dečaka učio da puca.

Počela saslušanja dece očevidaca masakra

Inače, pored bebisiterke, istražitelji su počeli da saslušavaju i decu koja su bila očevici nemilog događaja. Prema nezvaničnim saznanjima, deca su počela da se polako "otvaraju" i razgovaraju o zločinu.

Inače, Informer je krajem maja, prvi objavio, da je dadilja Koste K. saslušana u policiji gde je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama. Ona je brinula o Kosti od kada je dečak imao samo 11 meseci, pa sve do pre par godina i više je provela vremena sa njim u tom periodu nego njegovi roditelji.

Da podsetimo, Kosta K. je 3. maja u 8.40 časova krenuo u krvavi pohod u OŠ "Vladislav Ribnikar" kada je odmah sa vrata ubio čuvara Dragana Vladovića, a onda se ustremio na tri devojčice u holu.

Kada je njima oduzeo živote, pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas. Tamo je pucao u nastavnicu i učenike, od kojih je petoro usmrtio i šestoro ranio. Nakon 12 dana još jedna učenica je podlegla povredama, kada se ukupan broj žrtava Koste Kecmanovića popeo na 10.

(Informer, Republika)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".