U to vreme, Masterson je bio na vrhuncu svoje slave, a dve žene, koje su upoznale Mastersona preko Sajentološke crkve, tvrdile su da ih je glumac drogirao pre seksualnih napada, Skaj njuz.

Treća žena, bivša Mastersonova devojka, koja je, takođe, bila pripadnica Sajentološke crkve, navela je da ju je TV zvezda silovala tokom njihove veze.

Za ovaj zločin, glumcu preti kazna do 30 godina zatvora.

Glumac koji nije optužen ni za jedan prekršaj upotrebe droga, negirao je optužbe, tvrdeći da je seks bio sporazuman.

Mastersonovi advokati su, takođe, rekli poroti da nema toksikoloških dokaza koji bi potkrepili tvrdnje o upotrebi droga.

Foto: Tanjug/AP

 

Danas je na sudu u Los Anđelesu porota većinom 8 prema 4, glumca proglasila krivim po dve tačke za silovanje. Porota nije mogla da donese presudu po trećoj tački, koja se odnosi na navode Mastersonove bivše devojke.

Masterson, koji je nakon presude odveden iz suda u lisicama, mogao bi da se suoči sa kaznom od 30 godina do doživotnog zatvora.

NJegova supruga, glumica i model Bižu Filips, plakala je dok su ga odvodili.

Foto: Profimedia

 

Presuda je stigla nakon što se Masterson suočio sa ponovljenim suđenjem zbog optužbi. Prethodno suđenje završeno je u decembru tako što porota nije mogla da donese presudu.

Tužioci su u ovom slučaju tvrdili da je Masterson silovao žene, a zatim iskoristio svoju poziciju u crkvi kako bi decenijama izbegao posledice.

Žene su svedočile da im je, kada su prijavile Mastersona crkvenim zvaničnicima, rečeno da nisu silovane, da su stavljene u etičke programe i da su upozorene da ne idu u policiju da prijave pripadnika tako visokog položaja.

Masterson je u braku s glumicom i manekenkom Bižu Filips od 2011. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Serija ''Vesele sedamdesete'', u kojoj su igrali i Ešton Kučer i Mila Kunis, prikazivana je od 1998. do 2006. godine i bila popularna širom sveta. 

 

 

BONUS VIDEO:

BALANSIRAM IZMEĐU PORODICE I KARIJERE: Sergej Ćetković sprema nove pesme i kaže kako vaspitava decu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".