Ni slaba sezona za Ajaks, pa i kritike bivših asova na račun kapitena "kopljanika", nisu mogle da pokvare ono što je srpski fudbaler prikazao na terenu.

Dušan Tadić je i u minuloj takmičarkoj godini imao zapažen učinak, odigrao je 34 utakmice u svim takmičenjima, dao 11 golova i upisao čak 18 asistencija, pa je s razlogom peti put zaredom proglašen za najboljeg igrača holandskog prvenstva.

Ovog puta velikan iz Amsterdama nije uspeo da odbrani titulu, čak ni da se plasira u Ligu šampiona, jer je takmičenje završio na trećem mestu, iza novog prvaka Fejenorda i PSV-a. U Kupu je bolji bio rival iz Ajndhovena na penale, dok su izabranici DŽona Hejtinge u Ligi Evrope eliminisani u šesnaestini finala od Union Berlina.

Rezultati su bili ispod svih očekivanja, pa su pojedini bivši igrači Ajaksa za to napadali upravo Tadića. Međutim, brojke, a i najnovije MVP priznanje su dovoljan pokazatelj da je naš reprezentativac, bez dileme, ponovo bio najbolji pojedinac "kopljanika".

Momak rodom iz Bačke Topole je od dolaska iz Sautemptona u Amsterdam, leta 2018. godine, upisao 241 nastup, postigao 105 golova, uz 112 asistencija i šest osvojenih trofeja.

BONUS VIDEO: