Ни слаба сезона за Ајакс, па и критике бивших асова на рачун капитена "копљаника", нису могле да покваре оно што је српски фудбалер приказао на терену.

Душан Тадић је и у минулој такмичаркој години имао запажен учинак, одиграо је 34 утакмице у свим такмичењима, дао 11 голова и уписао чак 18 асистенција, па је с разлогом пети пут заредом проглашен за најбољег играча холандског првенства.

Овог пута великан из Амстердама није успео да одбрани титулу, чак ни да се пласира у Лигу шампиона, јер је такмичење завршио на трећем месту, иза новог првака Фејенорда и ПСВ-а. У Купу је бољи био ривал из Ајндховена на пенале, док су изабраници Џона Хејтинге у Лиги Европе елиминисани у шеснаестини финала од Унион Берлина.

Резултати су били испод свих очекивања, па су поједини бивши играчи Ајакса за то нападали управо Тадића. Међутим, бројке, а и најновије МВП признање су довољан показатељ да је наш репрезентативац, без дилеме, поново био најбољи појединац "копљаника".

Момак родом из Бачке Тополе је од доласка из Саутемптона у Амстердам, лета 2018. године, уписао 241 наступ, постигао 105 голова, уз 112 асистенција и шест освојених трофеја.

БОНУС ВИДЕО: