Brando je i danas za mnoge jedan od najvećih, ako ne i najveći, glumac svih vremena. Ipak, njegov život nije bio nimalo jednostavan, a njegova porodica prošla je kroz nekoliko ogromnih tragedija.

Još kao tinejdžer Brando je bio nestašan, te su zbog njega roditelji imali puno problema. Izbačen je iz škole jer je u hodniku vozio motor, nakon toga je provalio u crkvu i iz zvonika izvukao deo zvona težak 55 kilograma, te ga zakopao u blizini.

Da bi stvar bila još bolja, organizovao je potragu za krivcem kako niko ne bi posumnjao da je to bio on. Iz Minesote se kasnije preselio u NJujork, gde je radio kao pomoćnik na održavanju liftova, konobar i kuvar.

Foto: Profimedia

 

Tokom zavidne karijere vodio je i turbulentan ljubavni život. Navodno je dugo ljubovao s Merilin Monro, a imao je i homoseksualna iskustva, čega se nije stideo. Bio je u ljubavnoj vezi s pevačem Bobom Dilanom, a imao je i ljubavnika Voleja Koksa. Žene je ipak više voleo.

Međutim, nevolje porodice Brando započele su kada se Marlon prvi put oženio, lepom Anom Kašfi.

Ona je od Marlona krila svoj pravi identitet. Znala je da Brando voli egzotične žene pa se obukla kao indijanska lepotica, iako je zapravo bila iz Vejlsa iz jedne katoličke porodice.

Foto: Profimedia

 

Venčali su se 1957. godine, pa dobili sina Kristijana 1959. i iste se godine razveli, a Ana je nakon Kristijanovog rođenja postala zavisna od alkohola i droge.

Druga supruga bila mu je Movita Kastaneda, sedam godina starija meksička glumica. Nakon nje na red je došla koleginica Tarita Teripa.

On je tad već imao 38, a ona 20 godina i kasnije je za nju rekao da, kad ju je upoznao, bila je naivna i priprosta. Rodila mu je četvoro dece, ali ih nikad nije doveo u Ameriku, jer je tvrdio da su previše neiskvareni i puni vere u ljude, i da bi u Americi propali.

Foto: Profimedia

 

NJihova ćerka Čajen Brando je postala model, ali je patila zbog odsustva oca iz njenog života.

Tada je u dnevnom boravku Marlonove kuće na Beverli Hilsu Kristijan ubio Daga Droleta, ljubavnika svoje polusestre Čejen. Uhapšen je i osuđen na zatvorsku kaznu. Od desetogodišnje kazne koja mu je presuđena za ubistvo s predumišljajem, u zatvoru je proveo oko pet godina.

Kristijan je na suđenju rekao da je kriv i da se sukobio sa Dagom kada mu je Čejen rekla da ju je ovaj pretukao, kao i da je pištolj opalio nesrećnim slučajem a da nije imao nameru da ga ubije.

Foto: Jutjub printskrin/V Corleone

 

Godinu dana pre nego je pušten na slobodu, Čejen je izvršila samoubistvo zbog depresije iz koje se nije izvukla nakon Droletove smrti. Imala je samo 25 godina kada se obesila.

U penziju je otišao 1980. godine ali je povremeno glumio u još nekoliko filmova. Tako mu je poslednja uloga bila u filmu “Ko je kome smestio” iz 2001. godine, u kome je igrao sa svojim velikim prijateljem Robertom De Nirom.

Brando je umro u dubokoj starosti 1. jula 2004. Imao je 80 godina. Bolovao je od dijabetesa, a neposredno pred smrt mu je dijagnostikovan i kancer. Kremiran je, a njegov pepeo je rasut na dva mesta - na Tahitiju i u Dolini smrti.

(Kurir)

BONUS VIDEO: