Nakon sjajne uloge u seriji "Državni službenik", glumica Vaja Dujović je dobila još jednu priliku u sličnom žanru.

Reč je o novom trileru "Nemirni", koji se emituje od 13. maja na kanalu Superstar.

Inače, Vanjinu biografiju već krase brojni naslovi - "Toma", "Branio sam mladu Bosnu", "Aleksandar od Jugoslavije", "Nečista krv: Greh predaka", "Vojna akademija" i komedija "Lud, zbunjen, normalan". U međuvremenu snima dokumentarno-igrani serijal "Drug Marko".

Jeste li uzbuđeni pred premijeru serije "Nemirni"?

- Jesam. Igram prvi put s predivnom koleginicom Nikolinom Friganović. Tumačim lik ćerke glavne protagonistkinje Mirne, koju tumači Nikolina. Svaka uloga je zahtevna, pa i mala.

Kakva je Nikolina kao partnerka?

Foto: ATA images

 

 

- Ona je božanstvena glumica i partnerka i prilika da učim od nje mi je bila važna. Scenario za "Nemirne" Danice Nikolić je fantastičan. Na male ekrane stiže ozbiljna i uzbudljiva krimi-priča od 12 epizoda.

Trenutno snimate serijal "Drug Marko", u kom igrate Slavku Ranković. Kako ste je doživeli?

- Slavka je bila ozbiljan stub te porodice. Ona je Rankovića podržala u najtežim trenucima i držala ih je sve na okupu kad im nije bilo lako.

Nije vam opet partner Milan Marić, već kolege Pavle Čemerikić i Nebojša Dugalić, koji tumače lik Rankovića u različitom starosnom dobu.

- Jednom da me preskoči Marić (smeh). Igram i s Pavlom i Nebojšom, a najveći izazov ove uloge jeste što tumačim ženu u rasponu od 40 godina. Zanimljivo je igrati nekog mlađeg, ali i dosta starijeg.

Foto: ATA images

 

 

Šta vam je Slavka donela kao lik?

- Divim se ženama koje su bile u ratu. Slavka je bila stroga i bila je druga dama Jugoslavije. Zanimljivo mi je što u seriji ima prostora da kaže sve što nije bilo javno. Bila je ogorčena i ljuta zbog nepravde koja im se dogodila. Kao lik imam slobodu da prikažem takvu njenu stranu.

Da li ćete zapucati u kadru?

- Nažalost, nemam takvih scena. Kad se bude snimala nova sezona "Državnog službenika" ili neka druga serija, potrudiću se da dobijem i neki takav zadatak.

Da li ova uloga ima sličnosti s "Tomom"?

- Volim epohu. Za ovu ulogu mi pomaže iskustvo iz "Tome", ali i kostim i scenografija.

Zbog "Tome" ste putovali u Sarajevo. Hoćete li sada videti Dubrovnik?

- Neću. Samo glumimo da smo danas u Dubrovniku, to je filmska iluzija.

Foto: ATA images

 

 

Koje mesto u vašoj biografiji će za 10 godina zauzimati uloga Slavke Ranković?

- Važno. Serija "Drug Marko", koja će se emitovati na RTS, sigurno će biti veoma gledana i mislim da će zanimati ljude. Ovo nije serija u kojoj je puno toga prepušteno mašti pisca, već imamo fakte, dosta dokumentarnog dela iz naše istorije, što će svima biti zanimljivo.

Gledaćemo vas i ove jeseni kao Danku Novović u seriji "Toma" i opet s Milanom Marićem?

- Marić i ja smo prestali da brojimo koji put smo partneri na setu, ali sad smo prvi put u epohi i nemamo ljubavne scene (smeh). Ni Danka ni Toma nisu bili u ljubavnom odnosu, bili su prijatelji, ali mi smo u seriji malo izmaštali taj njihov odnos.

(Kurir)

BONUS VIDEO: