Princeza Dajana je bila supruga sada aktuelnog kralja Čarlsa III sa kojim se rastala zbog navodne prevare princa sa njegovom sadašnjom suprugom, kraljicom Kamilom.

Dajana je bila voljena u narodu i na međunarodnoj sceni. Rođena je kao britanska plemkinja i odrasla je uz kraljevsku porodicu na porodičnom imanju u Sandringemu.

Pre nesreće

Foto: Tanjug/AP

 

Princeza Dajana je bila u vezi sa Dodi Fajedom, egipatskim producentom, sinom biznismena nakon kraha braka sa tadašnjim princom Čarlsom. Otišli su kobne večeri u hotel Ric čiji je vlasnik Fajedov otac.

Za potrebe ovog para je iznajmljen blidirani "mercedes S280", a kako bi se prevarili paparaci, drugi automobil je ostao ispred Rica. Nakon završene večere, par je izašao na sporedni izlaz i uputio se ka svom apartmanu. Na ovaj način su zaobišli oko 30 fotografa koji su spremno čekali.

Saobraćajka u tunelu

Foto: Tanjug/AP

 

Uporni paparaci su ipak primetili zaljubljeni par i pratili su ih na motorima sve do tunela Alma. U automobilu su bili Dajana i Fajed na zadnjem sedištu, dok je na prednjem bio Trevor Ris DŽejms, a automobil je vozio Henri Pol.

Foto: Profimedia

 

U 24. minutu posle ponoći, Pol je izgubio kontrolu nad vozilom, automobil je skrenuo levo i udario u 13. stub koji je služio za podršku krova tunela. Očevici navode da je automobil prethodno udario u automobil "fijat uno" koji je prolazio. Kretali su se 105 km/h, duplo više nego dozvoljenih 50 km/h. "Mercedes" se okretao, udario u zid tunela i okrenuo se u suprotnom smeru. Niko od putnika nije imao sigurnosni pojas.

Foto: Gugl maps printskrin

 

Prednji deo vozila je bio potpuno uništen, a automobil se dimio. Vozač i Dodi Fajed su poginuli na licu mesta, dok je Dajana četiri sata kasnije u bolnici preminula. Kada su paparaci stigli na lcie mesta, neki su nastavili da slikaju, a tada je jedan od očevidaca prebio fotografa. Petorica su uhapšeni, a kasnije je još dvoje privedeno. Više od 20 negativa sa fotografijama.

Sličnosti sa nesrećom princa Harija i Megan Markl

Foto: Jutjub printskrin/BBC News

 

Princ Hari, Megan Markl i njena majka učestovali su u "skoro katastrofalnoj" jurnjavi automobilima, nakon što su otkrili da ih prate paparaci, otkrio je njegov portparol.

- Ova nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je višestrukim bliskim sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca njujorške policije - rekao je portparol.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".