Принцеза Дајана је била супруга сада актуелног краља Чарлса ИИИ са којим се растала због наводне преваре принца са његовом садашњом супругом, краљицом Камилом.

Дајана је била вољена у народу и на међународној сцени. Рођена је као британска племкиња и одрасла је уз краљевску породицу на породичном имању у Сандрингему.

Пре несреће

Фото: Танјуг/АП

 

Принцеза Дајана је била у вези са Доди Фаједом, египатским продуцентом, сином бизнисмена након краха брака са тадашњим принцом Чарлсом. Отишли су кобне вечери у хотел Риц чији је власник Фаједов отац.

За потребе овог пара је изнајмљен блидирани "мерцедес С280", а како би се преварили папараци, други аутомобил је остао испред Рица. Након завршене вечере, пар је изашао на споредни излаз и упутио се ка свом апартману. На овај начин су заобишли око 30 фотографа који су спремно чекали.

Саобраћајка у тунелу

Фото: Танјуг/АП

 

Упорни папараци су ипак приметили заљубљени пар и пратили су их на моторима све до тунела Алма. У аутомобилу су били Дајана и Фајед на задњем седишту, док је на предњем био Тревор Рис Џејмс, а аутомобил је возио Хенри Пол.

Фото: Профимедиа

 

У 24. минуту после поноћи, Пол је изгубио контролу над возилом, аутомобил је скренуо лево и ударио у 13. стуб који је служио за подршку крова тунела. Очевици наводе да је аутомобил претходно ударио у аутомобил "фијат уно" који је пролазио. Кретали су се 105 км/х, дупло више него дозвољених 50 км/х. "Мерцедес" се окретао, ударио у зид тунела и окренуо се у супротном смеру. Нико од путника није имао сигурносни појас.

Фото: Гугл мапс принтскрин

 

Предњи део возила је био потпуно уништен, а аутомобил се димио. Возач и Доди Фајед су погинули на лицу места, док је Дајана четири сата касније у болници преминула. Када су папараци стигли на лцие места, неки су наставили да сликају, а тада је један од очевидаца пребио фотографа. Петорица су ухапшени, а касније је још двоје приведено. Више од 20 негатива са фотографијама.

Сличности са несрећом принца Харија и Меган Маркл

Фото: Јутјуб принтскрин/BBC News

 

Принц Хари, Меган Маркл и њена мајка учестовали су у "скоро катастрофалној" јурњави аутомобилима, након што су открили да их прате папараци, открио је његов портпарол.

- Ова немилосрдна потера, која је трајала више од два сата, резултирала је вишеструким блиским сударима у којима су учествовали други возачи на путу, пешаци и два полицајца њујоршке полиције - рекао је портпарол.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".