Šest decenija kasnije dok je je sređivala svoju kuću jedna Škotlađanka pronašla je bankovnu knjižicu zaboravljenog računa. Šokirala se kada je saznala da se stanje od 2,5 funti (356 dinara) pretvorilo u 250 funti (35.605 dinara).

Dok je živela sa svojom bakom Kerol Alison (74) je uplacćivala po šiling na bankovni račun svake nedelje. DŽeparac je deponovan u štedionici poverenika, koja je kasnije postala banka TSB. 

FOTO: Printskrin/Profimedia

 

 

U Velikoj Britaniji kada račun nije korišćen 15 godina šalje se u Fond za povraćaj. Čak 35 banaka i građevinskih društava u toj zemlji je tu upisano, a zahvaljujući njemu Kerol može da podigne svoju štednju.

Penzionerka je za BBC izjavila da se seća velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja ju je upoznala sa blagajnikom. On bi im ručno popunjavao štednu knjižicu i onda bi ponovo dali našoj baki knjižice.

Kerol je dobila bankovnu knjižicu kada je njena baka umrla 1969. godine, ali je u međuvremenu zaboravila na nju. Ponovo ju je otkrila zajedno sa dve druge koje datiraju iz 80-ih.

“Mislila sam da probam jednu. Bila sam zaista zadovoljna i naglas sa se zahvalila svojoj baki kada su mi rekli da imam 250 funti. Rekli su da je kamata nastavila da teče sve to vreme. Sada ću da proverim koliko se nakupilo na druga dva računa. Ovo je veoma je uzbudljivo”, rekla je Kerol.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".