Шест деценија касније док је је сређивала своју кућу једна Шкотлађанка пронашла је банковну књижицу заборављеног рачуна. Шокирала се када је сазнала да се стање од 2,5 фунти (356 динара) претворило у 250 фунти (35.605 динара).

Док је живела са својом баком Керол Алисон (74) је уплацћивала по шилинг на банковни рачун сваке недеље. Џепарац је депонован у штедионици повереника, која је касније постала банка ТСБ. 

ФОТО: Принтскрин/Профимедиа

 

 

У Великој Британији када рачун није коришћен 15 година шаље се у Фонд за повраћај. Чак 35 банака и грађевинских друштава у тој земљи је ту уписано, а захваљујући њему Керол може да подигне своју штедњу.

Пензионерка је за ББЦ изјавила да се сећа великог сјајног дрвеног пулта у банци и баке која ју је упознала са благајником. Он би им ручно попуњавао штедну књижицу и онда би поново дали нашој баки књижице.

Керол је добила банковну књижицу када је њена бака умрла 1969. године, али је у међувремену заборавила на њу. Поново ју је открила заједно са две друге које датирају из 80-их.

“Мислила сам да пробам једну. Била сам заиста задовољна и наглас са се захвалила својој баки када су ми рекли да имам 250 фунти. Рекли су да је камата наставила да тече све то време. Сада ћу да проверим колико се накупило на друга два рачуна. Ово је веома је узбудљиво”, рекла је Керол.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".