Voditeljka Milica Kon pre dve večeri u emisiji "Amidži šou" ispričala je da njena sedmogodišnja ćerka trpi nasilje u školi, nakon čega su se mnoge javne ličnosti oglasile i otkrile da i njihovi naslednici preživljavaju isto. 

Među njima je i voditeljka Ana Mihajlovski, koja je na društvenim mrežama podržala Milicu i napisala da i njen sin, koji ide u isto odeljenje, takođe trpi nasilje. 

- Ova priča je nažalost tačna. Nisam želela da pričam o svojoj deci i našim iskustvima, ali i moj sin ide u isto odeljenje i on je našamaran u prva dva meseca prvog razreda od strane dva dečaka, a osim razgovora, škola zaista nema mehanizme. Inače mi je dete dobilo diplomu za najboljeg druga u razredu, nije "zaslužio" šamaranja. Mi nemamo adekvatne mehanizme za rešavanje nasilja u školama i profesorima jesu vezane ruke. Mi što vrištimo danas više od svih, verujte mi, vrištimo zato što se osećamo ugroženo već predugo - podelila je Ana svoju priču.

Ana Mihajlovski majka je troje dece, najstariju naslednicu dobila je u prvom braku sa Goranom Stamenkovićem, dok je sa drugim suprugom Mirkom Grubinom dobila još jednu ćerku i sina. 

Nakon masakra koji se 3. maja 2023. dogodio u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik sedmog razreda K.K. pištoljem ubio osam đaka i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, Ana je istakla da je veoma zabrinuta.

Foto: Printskrin/Instagram/ana_mihajlovski_

 

 

- Ja moram da se uključim, iako je najbolje ćutati u ovim momentima, ja moram da kažem nešto. Toliko mi je žao svakoga ko je imao ikakve veze sa ovom tragedijom. Mi govorimo o deci, ja imam dete od 14 godina, to je mozak star 14 godina, koji je došao do ovakvog pucanja. Ne zaboravite to dok tražite imena i pravdu. To nije pravda, to je horor. Krivi smo svi. Zar ima dalje? Sutra mi roditelji treba da pošaljemo našu decu u školu i da se tresemo, jer ko zna koliko ovakvih tempiranih bombi postoji. Treba da ih šaljem u školu znajući da će ih `bulingovati`, a da škola ne da nema mehanizme da ih zaštiti, nego jedino što radi jeste pranje od odgovornosti - poručila je tada voditeljka. 

(Mondo)

BONUS VIDEO: