Ubijeni Dragan Vlahović, bio je domar u OŠ "Vladislav Ribnikar" nije imao svoju decu, ali je sve učenike pazio kao da su njegova najrođenija. Stradao je zajedno sa osam učenika kada je ih je vatrenim oružjem ubio trinaestogodišnji učenik ove škole.

Da je bio omiljeni domar koga su deca i roditelji podjednako voleli, svedoči objava ove majke na Instagramu koja je napisala da je Dragan uvek bio tu da pomogne mališanima i da im se nađe u teškim trenucima. Isto je učinio i tragično izgubio život kada je dečak-ubica osuo paljbu.

Foto: printskrin

 

 

Jecaji tuge i zahvalnosti na njegovoj sahrani

Na večni počinak ispratilo ga je na stotine ljudi, mladih osoba i učenika ove škole, što samo pokazuje koliko je ubijeni Dragan bio voljen i poštovan.

Tada je najpotresniji momenat tokom formiranja kolone jeste crtež na kojem je Dragan predstavljen kao superheroj, a koji je držao jedan od učenika.

- Bio je jedan od najmlađih članova porodice Vlahović, uvek vredan, nasmejan i spreman na šalu. Nesebičan i velikog srca. Posebno je bio vezan za decu jer nije imao svoju. Neki sadašnji srednjoškolci su rekli kako ih je čika Dragan ispraćao nasmejan od prvog do osmog razreda. Pokazao je jednu veliku hrabrost šireći svoje ruke misleći da će uspeti da spreči olovo koje je krenulo na njega i zaštititi mališane. Nemamo pravo da prozivamo Gospoda našeg, dao nam je život, ima pravo i da ga uzme, ali nije trebalo ovako da bude. Sve smo očekivali, ne i ovo. Hvala ti Bože na svemu, ali ovo si trebao nekako da sprečiš. Ovoliki odaziv dece govori o veličini Dragana, puni nam srca. Hvala ti što si nam ulepšao detinjstvo i život, radovali smo se svakom susretu sa tobom. Ujko moj, bio si moj treći roditelj. Nisam mogao ni da zamislim da će doći ovaj dan, da ću doći, a tebe nema u dvorištu. Hvala na svemu što si me naučio u životu. Znamo ti i ja što smo sve prošli. Volimo te svi puno, srešćemo se opet. Srbija je zavijena u crno, svi te žalimo. Gde god si se pojavio sunce je sijalo - kazao je njegov sestrić.

Posebno emotivan trenutak bio je kada je pročitano pismo devojčice koja je išla u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Sad više ne moraš da nosiš neudobna odela i kravate koje stežu. To mi je drago. Gledam u tvoje slike i prisećam se osmeha koji nisi skidao sa lica. Osećam da si srećan. A i na vreme si otišao jer ovo više nije mesto za dobre ljude. Ribnikar više nikad neće biti isto mesto bez tebe. Sad mi samo ostaje sećanje i naša slika koju su voleo. Oboje ću čuvati zauvek - poručila je devojčica u pismu.

Podsetimo, jezivi masakri u Srbiji desili su se dan za danom 3. i 4. maja. Prvi 3. maja kada je učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" vatrenim oružjem usmrtio 8 školskih drugara i domara, a drugi samo dan kasnije kada je Uroš Blažić (21) iz više vatrenih oružja nasumično ubio 8 osoba u Mladenovcu i široj okolini.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".