Vratite smrtnu kaznu, poručuju Jelena Karleuša, Aca Lukas i Ana Nikolić nakon masakra koji je izvršio Uroš B. (21).

Prva je glas digla Jelena Karleuša, koja je na Instagramu podelila vest o krvavom piru i apelovala da se ubica oštro kazni.

Foto: ATA images, Jutjub printskrin/TV Pink

 

 

- Mislila sam da nikada neću napisati, ali ovo stvorenje ne zaslužuje da živi i da se jednog dana vrati u zajednicu. Ovo stvorenje i monstrum ne može da bude rehabilitovan i zato zaslužuje smrtnu kaznu. Neko ko oduzme toliko života iz obesti, iz ludila, njegovo postojanje na ovoj planeti nema više svrhu - napisala je Karleuša.

NJen kolega Aca Lukas za Informer kaže da ubica ne sme nikad da se nađe na slobodi.

Foto: V. Danilov

 

 

- Momentalno vratite smrtnu kaznu! Ovaj monstrum treba da bude tretiran kao i svaki masovni ubica u Americi: ili da "navodno" na licu mesta izvrši samoubistvo, ili da ga policija ubije jer "pruža otpor". Samo tako mogu da se spreče velike tragedije - kaže Lukas i dodaje da i on strahuje za svoju decu:

- Ovaj čovek ne sme nikad da izađe iz zatvora, a po zakonu bi u nekom trenutku bio na slobodi. Zbog svih ovih događaja sam u strahu za svoje unuke i decu, ali i za svu decu u Srbiji. Sada bi trebalo da se pazimo više nego obično, ali s druge strane, život ne može da stane...

NJihova koleginica Ana Nikolić kaže da je odavno trebalo promeniti zakon.

Foto: ATA images

 

 

- Predlagala sam vraćanje smrtne kazne još 2017. godine, kada je jedan "otac monstrum" ubio svoju bivšu suprugu i bacio dete o beton. A sve se to desilo ispred Centra za socijalni rad. Žena je bila medicinska sestra u "Narodnom frontu", gde sam ležala tog leta. Osudite me, ali ovo više nije normalno... Treba nešto radikalno da se primeni u praksi, a po mom mišljenju, to je smrtna kazna. Posle toga svako će prvo da razmisli, da pa puca. Trenutno je obrnuto, prvo pucaju, a da li uopšte razmišljaju o tome kasnije - napisala je na Instagramu Ana i potpisala se kao "jedna zabrinuta majka, pre svega".

BONUS VIDEO: