Više hiljada ljudi okupljeno je na Cvetnom trgu i Ulicama kralja Milutina i NJegoševoj. Sugrađani su došli da odaju počast žrtvama tragičnog masakra u školi na Vračaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog obraćanja izjavio da je u OŠ "Vladislav Ribnikar" pronađeno 57 čaura, šest metaka i četiri okvira, nakon što je, kako se sumnja, Kosta Kecmanović ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja.

- On je čekao dan i pripremao se za to. Bio je tri puta u streljani sa ocem, na stadionu. Vežbao je gađanje kružnu metu, devet milimetara, po sopstvenom priznanju dopalo mu se i bio je dobar strelac. Kada govorite o nasilju, jednom je dobio ćušku na školi glume, bio je izuzetno ambiciozan i on i roditelji. Onda se pitate, kako da vaspitavate decu, šta da uradite? Verovatno se svaki roditelj danas palo napamet koliko sam puta pogrešio kada sam terao da dete uči više.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kosta K. koji je danas pucao na svoj razred bio je potpuno hladnokrvan, kao da se ni trunku ne kaje. NJemu se ruke nisu tresle, bio je sasvim smiren, bez ikakvog izraza lica. Takođe, gotovo sve žrtve su bile pogođene jednim hicem, što pokazuje da je bio neverovatno precizan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Novosađani pale sveće i donose igračke i cveće na Trgu slobode za učenike stradale u današnjem masakru na Vračaru. Beograđani su pozvani da večeras na Cvetnom trgu u 20 časova zapale sveće.

BONUS VIDEO: