Takođe, gotovo sve žrtve su bile pogođene jednim hicem, što pokazuje da je bio neverovatno precizan, prenose mediji.

Ovaj stravični masakr koji se danas desio promeniće Srbiju.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, predsednik države, Aleksandar Vučić, je izneo svoje predloge mera koje bi trebalo da spreče dalje nasilje.

On je rekao da se učenik na saslušanju ponašao kao da je igrao igricu, odnosno postao je heroj, "od dečaka progonjenog jer je bio bolji od ostalih, sad je zadovoljan jer je za neke postao heroj".

Učenik Kosta K. išao je u jednu od najboljih škola u Srbiji, bio je izvaredan đak, a priznao je da je zločin planirao čitavih mesec dana.

Đaci su ga, kako se priča, znali zadirkivati jer je mucao i nije se lako uvek uklapao. Imao je široki spektar interesovanja i želeo je da postane astrofizičar kad poraste.

Rekao da je psihopata koji treba da se smiri

Veselin Milić, načelnik beogradske policije gostujući na RTS-u prepričao je šta je bilo prvo što je dečak izjavio kada je nakon izvršenog zločina pozvao policiju. 

- Kada je pozvao dežurnu službu rekao je da je pucao na lica u školi. U toj izjavi koja je zabeležena i snimljena, on je rekao da je prihopata koji treba da se smiri. U razgovoru policijskih službenika, a svako od njih mora da ima sertifikat za razgovor sa maloletnim licem, dečak je izjavio je da je po izvršenju, iako ga je uhvatio strah, panika, čudno disanje, bilo ispravno da pozove policiju i da ovaj događaj prijavi - rekao je Milić. 

BONUS VIDEO: